Slim plannen: op deze manier heb je 51 dagen vrij in 2023 en kost het je maar 25 vakantiedagen

09.01.2023 14:25

Het jaar is pas net begonnen, maar waarschijnlijk zijn de meesten alvast aan het kijken naar vrije dagen voor bijvoorbeeld een vakantie of voor uitjes met het gezin. Je wilt zo min mogelijk werken, maar ook zo min mogelijk vakantiedagen opnemen. Elk jaar is dat weer een uitdaging, dus daarom is hier wat hulp.

Je kan in totaal 51 dagen vrij zijn dit jaar, als je de dagen inzet zoals hieronder vermeld. Dit is gebaseerd op een fulltime baan waarbij je 25 vakantiedagen hebt.

Vrije dagen

Zo kun je het best je vakantiedagen opnemen:

Zaterdag 8 april t/m zondag 30 april

Hier ben je met Koningsdag vrij en heb je 23 dagen vrij. En dat terwijl het je maar 13 dagen kost vanuit je werk. Fijn, toch?

Zaterdag 27 mei t/m zondag 4 juni

Dit is ook een goede deal en deze periode heb je ook nog eens kans op mooi weer. Je hebt 9 dagen vrij, maar het kost je maar 5 vakantiedagen en krijgt er dus eigenlijk 4 cadeau.

Eén week vrij in september of oktober

Het is altijd fijn om nog even na de zomervakantie er tussen uit te gaan. Een weekje nazomer is altijd heerlijk en het kan ook prima. Het kost je maar 5 vrije dagen, terwijl je eigenlijk 9 dagen vrij hebt.

Vrij met kerst en oud & nieuw 

Het is altijd fijn om vrij te zijn tussen kerst en oud & nieuw. Vaak zijn het ook rustige dagen bij bedrijven, waarbij vrij nemen vaak gewoon kan. Dit jaar vallen deze feestdagen ook doordeweeks, dus je hebt extra vrije dagen, heerlijk toch? Als je dus tussen die dagen in vrij neemt, kost het je maar 3 vakantiedagen en dat terwijl je 10 dagen vrij bent. Heerlijk om naar uit te kijken, ook al duurt dit nog een tijdje.

Met deze tips heb je 51 dagen vrij in 2023, terwijl het je maar 25 vakantiedagen kost. Dit is iets meer dan een verdubbeling, dus maak er gebruik van en geniet ervan!

Bron: amayzine.com