‘Ik wist niet hoe ik moest reageren toen ze vertelde hoe haar zoon heet’

27.02.2024 15:36

Je kinderen worden wat ouder en dan ontmoet je steeds meer andere moeders en vaders. Bij de zwemles, op het schoolplein, op de voetbalclub. En dan kom je automatisch heel wat bijzondere namen tegen, die ouders hebben gekozen voor hun kinderen.

Je kunt je dan nog wel eens verbazen over de gekozen kindernaam.

‘Ik wist niet hoe ik moest reageren toen ze vertelde hoe haar zoon heet. Ik dacht dat ik het niet goed verstond, maar ze zei het uiteindelijk een paar keer. Zever heet hij. Geen zeven, geen Zeger. Maar Zever. Eerst dacht ik Zwever te horen, maar dat was het gelukkig nog net niet. Eerlijk gezegd vind ik het een rare jongensnaam. Wat moet die arme jongen nou later, met die voornaam. Zich overal tien keer voorstellen omdat jij als ouder denkt dat je origineel bent met zo’n naam? Dat zei ik natuurlijk niet hardop, maar ik dacht het wel. Ik vind het gewoon een beetje zielig voor zo’n knul om zo te heten.’

De betekenis van hoe haar zoon heet

Wat Zever betekent? Dat is niet zo best, blijkt. Zever wordt vaak gebruikt om te beschrijven wanneer iemand onzinnige of nutteloze dingen zegt. In informele gesprekken kan het ook gebruikt worden om lichtelijk irritatie uit te drukken wanneer iemand onzin praat. Het is een woord dat voornamelijk in spreektaal wordt gebruikt en kan als vulgair worden beschouwd in sommige contexten. ‘Zever’ heeft ook in België die betekenis. Het is een typisch informeel Vlaams woordje. Het betekent: onzin, nonsens, bullshit. Eigenlijk is de letterlijke betekenis ‘speeksel’, het water in je mond.

Meer voorkomende jongensnamen met een Z, zijn:

  • Zack
  • Zachary
  • Zander
  • Zayn
  • Zeno
  • Ziad
  • Zion

Lees hier alles over gelukkiger moederschap en een sterkere mindset, in bestseller Happy Mom van Tessa Heinhuis