‘Ik hoor een idiote naam in de dierentuin: noemt ze nou echt haar dochter zo?’

02.04.2024 11:53

Als je op pad gaat met je kinderen, kom je soms de meest bijzondere namen tegen. Bij je kinderen in de klas, bij de zwemles, of… In de dierentuin. Deze moeder wist niet wat ze hoorde toen ze iemand haar dochter hoorde roepen. ‘Heet dat meisje nou echt zo? Ik dacht even dat ze het over een dier had’.

‘Je staat natuurlijk in de dierentuin en je denkt opeens, wat zegt die moeder nou? Is dat haar kind of bedoelt ze een dier of iets anders? Maar nee, het gaat echt om een meisje. ‘Bloesem, kom je even naar mama?!’ Ja, dat meisje heet Bloesem. Wat een idiote voornaam, dat arme kind. De moeder riep ook nog haar zoon bij zich: ‘Beer!’. In principe een iets minder erge naam, maar goed, ook niet helemaal mijn smaak. Maar Bloesem spant de kroon.

De betekenis van de naam Bloesem

Bloesem is een naam die verbonden is met de natuur en de levendigheid van de lente. De naam komt minder dan 25 keer voor in Nederland.

Voor ouders die deze naam kiezen voor hun kind, kan het een diepere betekenis hebben dan alleen een mooie klank. “Bloesem” vertegenwoordigt niet alleen de bloeiende bloemen, maar ook de belofte van nieuwe beginnen en het koesteren van het leven. Het kan een naam zijn die symbool staat voor de hoop en vreugde die een nieuw leven met zich meebrengt.

De naam “Bloesem” kan ook een gevoel van zachtheid en tederheid uitstralen, wat het een perfecte keuze maakt voor ouders die op zoek zijn naar een naam die warmte en liefde uitdrukt. Bovendien heeft het een tijdloze kwaliteit die het geschikt maakt voor mensen van alle leeftijden. In verschillende culturen kan de naam “Bloesem” ook andere betekenissen hebben. In sommige Aziatische culturen wordt bloesem bijvoorbeeld geassocieerd met geluk, voorspoed en spirituele groei. In de Japanse cultuur wordt de kersenbloesem (sakura) beschouwd als een symbool van vergankelijkheid en de schoonheid van het leven.