Opgelet: deze 6 dingen doen gelukkige stelletjes voordat ze gaan slapen

03.11.2022 15:05

Elke relatie heeft ups en downs, het is dus niet altijd even makkelijk. Je moet een relatie goed onderhouden, en met kinderen erbij wordt dat soms wat lastiger. Als jullie kinderen op bed liggen is er eindelijk tijd om samen te zijn. Geniet hier dan ook van, want zo zijn jullie gelukkiger. 

Er zijn zes dingen die gelukkige stelletjes doen voordat ze gaan slapen. 

Doe er je voordeel mee.

1. Tegelijk naar bed gaan

Soms is het lastig om tegelijk naar bed te gaan, vooral als je beide een heel ander werkrooster hebt. Toch is dit wel belangrijk om samen gelukkig te blijven. Je wilt elkaar niet steeds mislopen. Wanneer je kinderen hebt is dit eindelijk het moment om even samen te zijn en dat je er van kunt genieten. Maak er dan ook gebruik van.

2. Samen een routine

Je hebt samen een routine bedacht, zodat jullie in de avond samen zijn. Wanneer jij je tanden poets, gaat je partner even douchen. Op deze manier zijn jullie samen in de badkamer en even zonder kinderen. Wanneer je ’s avonds een routine hebt als koppel, zou je gelukkiger moeten zijn.

3. Nooit boos naar bed samen

Het is belangrijk om nooit boos te gaan slapen. Gelukkige stellen doen dit ook niet en willen hier ook niet aan denken. Je wilt toch niet rug aan rug liggen met je partner? Naast dat is ruzie ook slecht, en je wordt ook wakker met irritaties. Voor het slapen gaan dus even samen uitpraten als jullie ruzie hebben of boos zijn op elkaar. Altijd een kus om het goed te maken.

4. Geen kinderen in bed

De slaapkamer is eindelijk het moment om even samen te zijn met z’n tweeën, maak hier dus ook goed gebruik van. Vaak worden de kinderen toegelaten op de slaapkamer, zeker als je nog een baby hebt die nachtvoeding nodig heeft. Of omdat je kind last heeft van nachtmerries en niet alleen durft te slapen. Maar uiteindelijk moet je kind toch het eigen bed weer in, zodat je weer samen kunt zijn met je partner. Zonder kind in bed komt het sneller van een romantische actie, zeg maar.

5. Geen mobiel in bed

Misschien zullen koppels dit wel herkennen. Even op de mobiel om de Instagram te checken, of toch even kijken of je geen belangrijke mail hebt gemist van je werk. Maar als jullie beide druk zijn is dit misschien wel het enige moment samen. Neem hier dan de tijd voor en laat je mobiel in de oplader liggen.

6. Samen knuffelen

Fysiek contact is enorm belangrijk om samen gelukkig te zijn. Dit kan ook gewoon even lekker samen knuffelen zijn, of lepeltje-lepeltje liggen. Fysiek contact betekent niet meteen dat het ook om seks draait. Naast samen knuffelen is elkaar een massage geven ook altijd goed voor het geluk. Niks is lekkerder dan beide ontspannen slapen, en daar helpt een massage natuurlijk goed bij.

Bron: famme.nl