Eerste Disney-film met plussize hoofdrolspeelster zorgt voor tranen en dankbaarheid

01.11.2022 13:29

Sinds september kun je op Disney+ de film Reflect zien. Deze korte Disney-film heeft voor het eerst ooit een vrouwelijke plussize hoofdrolspeelster. De film gaat helemaal viraal op het streamingsplatform.

Het krijgt allemaal mooie en positieve reacties.

Reflect Disney-film

De Disney-film Reflect op Disney+ is Nederlandstalig. De film gaat over een ballerina genaamd Bianca, met een maatje meer. Ze gaat aan de slag met haar spiegelbeeld en ze gaat de strijd aan om haar onzekerheid te overwinnen. In de film zul je Bianca de ballerina zien dansen op een stralende en zelfverzekerde manier. Het is een lege dansstudio, tot er later andere dansers binnenkomen in de studio. Op dat moment ziet ze dat ze de enige danser is met een maatje meer. Als de dansleraar uiteindelijk zegt dat alle dansers een strakke buik moeten hebben, gaat het fout. Haar spiegelbeeld bast in honderd stukjes. Haar zelfverzekerdheid is meteen weer weg.

Positieve reacties Reflect

De meeste thema’s draaien om zelfvertrouwen, lichaamsbeeld en het ontwikkelen van je eigen identiteit. Ze hebben deze film onderdeel gemaakt van de nieuwe experimentele reeks Disney Circuit short films. Vandaar dat dit een korte film is en ook maar zes minuten duurt. Toch zijn die zes minuten lang genoeg, want de film gaat viraal en krijgt allemaal positieve reacties. Op de social media gaan alle kijkers massaal los over deze Disney-film Reflect. De mensen die de film kijken zijn vooral blij met de representatie van verschillende lichaamstypes.

Reacties van de kijkers

“Bedankt Disney, dat jullie eindelijk mensen met verschillende lichaamstypes, huidskleuren en geaardheden laten zien. Bedankt dat jullie de nieuwe generatie laten zien dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn”, schrijft een Twitteraar. “Na 85 jaar komt Disney eindelijk met een hoofdrolspeler die eruit ziet zoals zo veel meisjes in de westerse wereld die kampen met body dysmorphia”, schrijft een ander.

Voor de mensen die nu wel heel erg benieuwd zijn naar deze korte film, hier is de trailer:

 

Bron: libelle.nl