Onderzoek bewijst: ongeboren baby’s walgen van smaak boerenkool

27.09.2022 09:46

Dat smaken verschillen bij iedereen is allang bekend, maar dit blijkt ook al zo te zijn bij ongeboren baby’s. Dit zegt nieuw Engels onderzoek.

Bij het onderzoek werden gelaatsuitdrukkingen van ongeboren baby’s (foetussen) bestudeerd. Alle resultaten werden in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science gepubliceerd.

Gelaatsuitdrukkingen bij ongeboren baby’s

Er zijn al eerdere onderzoeken gedaan naar het ontwikkelen van smaak bij de ongeboren baby’s. Dit is dan nog afhankelijk van wat de moeder drinkt en eet. Nu werd dus ook gekeken naar de reacties op voeding bij baby’s vóór de geboorte, dit was namelijk nog niet eerder gedaan. “Het zien van de gelaatsuitdrukkingen is compleet nieuw”, zegt Nadja Reissland, één van de onderzoekers.

Volgens wetenschappers zouden aroma’s wat uit voeding kom van de moeder, aanwezig zijn het vruchtwater. Smaak kan worden waargenomen na 14 weken van je zwangerschap en geur na 24 weken.

Om te kijken of de ongeboren baby’s het verschil kunnen maken tussen verschillende soorten smaken, is er onderzoek gedaan. Honderden vrouwen tussen de 32 en 36 weken zwangerschap deden hieraan mee en werden opgedeeld in 2 soorten groepen. Groep één kreeg boerenkoolsmaak capsules en groep twee kreeg capsules met wortelsmaak.

Gezichtsuitdrukking

De vrouwen die de capsules hebben ingenomen kregen een echo na 20 minuten, dit werd uitgevoerd door de wetenschappers. De baby’s in de buik bleken dus tweemaal vieze gezichten te trekken, als de moeder boerenkool had gegeten. Dit was gezien op de echo’s die waren gemaakt. Bij de worstel die was gegeten bleek het andersom, dat er tweemaal vaker een uitdrukking te zien was die leek op een glimlach.

Volgens Reissland was al bekend dat baby’s minder kieskeurige eters zijn als hun moeder een goed eetpatroon heeft. De onderzoekers kijken momenteel naar de reacties van de baby’s als ze eenmaal geboren zijn. “Hopelijk zien we minder negatieve reacties als ze voor hun geboorte al zijn blootgesteld aan boerenkool.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NU.nl (@nu.nl)

Bron: rtlnieuws.nl