Chocolade eten in je zwangerschap zorgt voor een slimmer kind

18.09.2022 18:25

Misschien moet je er niet aan denken omdat je kotsmisselijk bent, maar… Eet vooral chocolade als je zwanger bent. Want je zou er een slimmer kind van krijgen, zeggen onderzoekers.

Lekker nieuws, dus. Zeker voor alle zoetekauwen onder ons.

Hoog IQ

Een Canadees onderzoeksteam heeft aangetoond dat chocolade een aantal stoffen bevat die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap. En dat zit met name in de donkere, pure cacao: daar zitten antioxidanten in waardoor simpel gezegd je cellen niet verouderen. Of nou ja, niet zo snel als dat ze normaal gesproken zouden verouderen, dus. Maar wat nou zo bijzonder is aan die pure chocolade in je zwangerschap?  Die stofjes in de chocolade hebben een positieve invloed op de bloedcirculatie in de placenta. Goed voor je baby in de buik – zeker voor de ontwikkeling van de hersenen van je kind. Hi, high IQ.

Want de placenta beschermt je kindje tegen alle slechte stoffen van buitenaf. De placenta werkt als een soort filter, waardoor je kind alleen de beste vitamines en mineralen krijgt die het nodig heeft om volledig te groeien. Donkere chocolade zou dus geen slechte keuze zijn als je het beste wilt voor je baby… Het zou zelfs werken tegen een zwangerschapsvergiftiging. En een klein zielig brokje? Nee hoor. Je mag best een groot stuk. Zwangeren die vijf keer per week chocolade eten lopen 40 procent minder kans om ziek te worden, stellen experts die dit wel eens zeker wilden weten. Fijn hè, dit soort onderzoeken?

Hoe dan ook: eet alles met mate in je zwangerschap, maar trakteer jezelf zeker op wat chocolates in je pregnancy. Je verdient het én je doet er dus goed aan.

Bron: Amayzine