Mag je honing eten in je zwangerschap?

11.10.2022 15:03

Mag je honing tijdens je zwangerschap? Een van die dingen die je vast googelt in je kwetsbare maanden.

Als je zwanger bent mag je niet alles meer eten. Je moet bijvoorbeeld letten op de hoeveelheid kaneel die je eet. En zo zijn er nog wel meer dingen die je niet meer of minder mag eten. Maar hoe zit dit dan met honing? Is dit schadelijk voor je ongeboren baby en mag je dit dan wel tijdens je zwangerschap?

Zwangerschap en honing

Honing is beter en gezonder voor je dan suiker. Honing wordt vaak in thee gedaan voor een lekkerdere smaak. Sommige vrouwen drinken zelfs thee met melk en honing, zodat ze een goede en betere nachtrust hebben. Maar honing is gelukkig niet gevaarlijk en mag iedereen eten die volwassen is, ook tijdens je zwangerschap mag dit nog gewoon. Wel met mate natuurlijk, maar het is een goede vervanger voor suiker. Maar stop zeker niet volledig met het eten van suiker, want soms heeft je lichaam dit ook gewoon nodig. Er is wel een uitzondering voor het eten van honing als je zwangerschapsdiabetes hebt, dan moet je dit altijd even overleggen met de dokter of verloskundige.

Is honing eten gevaarlijk bij jonge kinderen?

Honing mag iedereen eten die ouder is dan één jaar, onder die leeftijd wordt het dus afgeraden om te eten. De darmflora is namelijk nog niet voldoende ontwikkeld bij een baby van jonger dan 12 maanden, ze kunnen de bacterie in honing dan helemaal niet afbreken. Deze bacterie wordt ook wel ‘clostridium botulinum’ genoemd en kan gevaarlijk zijn voor een baby onder de 12 maanden. In dit geval is het dus wel gevaarlijk om honing te eten, het kan zelfs spierverlamming veroorzaken. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus let hier heel goed op als je kind nog niet één jaar is.

Geen zorgen, dit kan niet worden doorgegeven aan je kindje via melk.

Bron: 24baby.nl