Wat zijn de voordelen om zwanger te zijn en te bevallen in de herfst?

11.10.2022 20:44

Hoogzwanger en ga je bijna bevallen? Dan krijg je een herfstbaby: vanaf 21 september tot 21 december is het officieel herfst.

En dat heeft voordelen. Voordelen van zwanger zijn en bevallen in de herfst:

Niet heel warm, maar ook geen vrieskou

Niks is erger dan met je zwangere buik rondlopen in de hitte in de zomerse dagen. Warmte kost namelijk een hoop energie en daardoor wordt je ook sneller moe. Vaak slaap je dan ook slechter en heb je dus geen goede nachtrust, dit is wel enorm belangrijk. Je zult je dus beter voelen als je zwanger bent tijdens de herfst.

Buiten een wandeling maken

Wist je dat wandelen de bevalling kan opwekken? Ja, dit kan dus ook.

Niks is lekkerder dan even een boswandeling te maken in de herfst. Dit kan met je zwangere buik, of met je pasgeboren baby. Zorg wel dat je baby dan goed en warm is aangekleed tegen de kou. Even uitwaaien in de frisse buitenlucht doet iedereen goed.

Jezelf terugtrekken

Wanneer je baby pas geboren is, of als je nog rondloopt met je dikke buik, is niks lekkerder dan thuis op de bank te hangen. Even relaxen met een kopje koffie of thee en een zacht dekentje over je heen. Dit is nog lekkerder wanneer het buiten regent. Geniet hier dus ook lekker van en voel je er niet schuldig over. Rust zal je goed doen.

Herfstbaby’s worden ouder

Echt? Ja, herfstbaby’s kunnen maar liefst honderd jaar oud worden. Door de koude temperaturen zouden baby’s een beter immuunsysteem kunnen opbouwen. Niet dat lentebaby’s dit niet kunnen, maar toch is er enig bewijs voor gezonde herfstbaby’s gevonden die een goede weerstand hebben.

Minder drukke periode

Vaak is de herfstperiode niet zo druk als je het vergelijkt met de zomerperiode. Vaak heb je in de zomer veel meer feestjes, familie uitjes of andere dingen. Minder feesten kan zeker geen kwaad voor als je nog zwanger bent, alcohol mag natuurlijk niet. Ook heb je minder oppas nodig als je minder feestjes hebt. Het herfstseizoen is daarom ideaal.

Kleinere kans op auto-immuunziektes bij baby’s

Er is onderzoek gedaan naar auto-immuunziektes door Britten. Ze zullen hier minder kans op hebben, dit is dus op reuma, diabetes, multiple sclerose (beter bekend als MS). Je hebt tijdens je zwangerschap meer zon gehad, waardoor je baby hier ook van profiteert en je baby heeft dan een grotere hoeveel vitamine D in het bloed. Dit is alleen maar gezonder en goed voor je baby.

Minder kans op depressie

Minder kan op het ontwikkelen van depressie, ook hier is weer onderzoek naar gedaan door Britten. Deze herfstbaby’s zullen minder snel last hebben van psychische aandoeningen, dus depressie. Weer heeft dit te maken met de vitamine D in het bloed van de baby die is aangemaakt tijdens de lente en zomer.

Babykleding aan

In de herfst zal een baby veel meer kleding dragen dan in de zomer, dan is het vaak alleen maar een rompertje. En hoe leuk is het als je je baby al meteen kunt aankleden met je nieuwe gekochte kleertjes. Vaak shoppen moeders graag voor hun baby en dit kunnen ze dan meteen aandoen. Je baby mag natuurlijk geen kou lijden, dus koop dat schattige berenpakje maar.

Bron: 24baby.nl