Bewezen: in het shirt van je partner slapen zorgt voor een goede nachtrust

09.09.2022 10:59

Slaap je altijd slecht, en ben je wel eens toe aan een goede nachtrust? De oplossing lijkt simpel: slapen in het gedragen shirt van je partner. Uit onderzoek blijkt dat dit zorgt voor een goede en rustige nachtrust. 

Iedereen kan wel een goede nachtrust gebruiken toch?

Goede nachtrust

Iedereen heeft een goede nachtrust nodig, om goed de dag door te komen. Slaap je slecht, of wil je weer eens goed slapen? Dan is slapen in het shirt van je partner de beste oplossing, dit blijkt bewezen uit verschillende soorten onderzoeken. Het heeft hetzelfde effect als een melatonine-supplement, dit is een slaapmiddel die veel wordt gebruikt. Door de geur van je partner zou je makkelijker in slaap vallen, je hebt dan meer rust te pakken en bent minder draaierig in je slaap. We begrijpen natuurlijk allemaal wel dat dit een gedragen shirt moet zijn, die 24 uur is gedragen, zonder parfum en deodorant geuren. Het moet echt de ‘natuurlijke’ geur hebben van je partner.

Wist je dat… je dan gewoon negen minuten langer slaapt hebt, bij het dragen van het shirt van je partner. Één week slapen in het shirt van je partner, zorgt dus voor een uur extra slaap. Dat is altijd fijn meegenomen.

Geur partner

De geur van het shirt van je partner zorgt niet alleen voor een lange en diepe slaap, maar ook voor de vermindering van stress. Hier is onderzoek naar gedaan, en blijkt enorm effectief te zijn. Een pyjamashirt van je partner is dus voor meerdere dingen goed. Dus heb je binnenkort een sollicitatie? Of gaat je kind voor het eerst naar school, of is er iets wat je enorm spannend vindt? Dan is de truc daarvoor: ‘ruiken’ maar. Het is de moeite waard om het eens te proberen, zeker als je liefde niet thuis is. Sweet dreams.

Bron: vriendin.nl

In samenwerking met Mama Magazine