Vrouw bevalt van tweeling van twee verschillende vaders

08.09.2022 13:28

Een kans van 1 op een miljoen, maar het overkomt een Braziliaanse vrouw. Ze is bevallen van een tweeling met twee verschillende vaders.

De 19-jarige vrouw kreeg twee gezonde zoons, maar twijfelde toch nog wie de vader precies was.

Daarom deed ze, toen de jongens acht maanden oud waren, een DNA-test met de man van wie ze dacht dat de vader zou zijn. Ze hoopte wellicht op een dubbele uitslag, maar die bleef uit.

Oeps

De testuitslag was slechts positief bij één baby. En inderdaad: op de dag waarop ze zwanger werd, had ze niet alleen met die man seks gehad, maar ook met een andere man. “Dit is uiterst zeldzaam en gebeurt slechts één op een miljoen keer”, vertelt arts Franco. “Ik had nooit gedacht dat ik dit in mijn leven zou meemaken.” Franco onderzoekt de tweeling nu verder met geneeskundestudenten omdat het om iets heel unieks gaat. Op dit moment zijn de kinderen hartstikke gezond en lijkt het gewoon dubbel raak te zijn geweest, maar dan met ander DNA.

De tweeling is dus officieel geen tweeling, maar het zijn halfbroers die op dezelfde dag zijn geboren. De moeder kan het nog steeds niet geloven. “Ik wist niet dat dit bestond. De jongens lijken wel erg op elkaar.”

Meestal wordt een vrouw nadat er een eicel is bevrucht niet nog een keer zwanger, maar in uitzonderlijke gevallen kan dit wel gebeuren. Dit kan gebeuren als er bij de vrouw bij de maandelijkse ovulatie minimaal twee eicellen vrijkomen, waar dat er normaal één is. Dat gebeurt overigens bij alle vrouwen die een twee-eiige tweeling hebben gekregen. Eén van de twee vaders heeft allebei de baby’s erkend, vertelt ze. “Hij zorgt voor hen allebei en geeft mij alle hulp die ik nodig heb.”

Bron: RTL Nieuws