Blauwe kijkers? Dit zegt de kleur ogen over het karakter van je kind

11.10.2022 11:57

Ieder kind heeft een eigen karakter. Ogen zouden ‘de spiegel van de ziel’ zijn, dus waarom zou de kleur ogen van je zoon of dochter niet veel zeggen over de persoonlijkheid?

Verschillende wetenschappers hebben iets te zeggen over wat de kleuren van iemands ogen zeggen over het karakter. Een wetenschapper van de Universiteit van Edinburgh zegt daarover: “De ogen hebben een sterke link met de hersenen en je zou ze eigenlijk het deel van de hersenen dat je vanaf de buitenkant kunt zien, kunnen noemen. Of het waar is, valt te betwijfelen, maar leuk is het wel, om even te checken of er iets van klopt.

Kleur ogen van je kind

Dit zijn de kleur ogen die veel zeggen over iemands persoonlijkheid:

Bruin:

Bruine ogen komen het meeste voor bij kinderen, maar liefst 90% van de kinderogen is bruin. Deze kinderen zouden veel zelfvertrouwen hebben en aantrekkelijk zijn. Het zijn vriendelijke en lieve kinderen die betrouwbaar zijn en dit stralen ze ook uit. Tot slot hebben ze een zacht karakter en zijn ze creatief. Iets minder is dat ze soms moeite hebben met zich uiten tegenover anderen, dit vinden ze soms moeilijk. Ze kunnen dan behoorlijk snel driftig worden als ze niet begrepen worden of hun zinnetje niet krijgen.

Blauw:

Kinderen met blauwe ogen kunnen dominant zijn, het zijn echte leiders. Ze zijn intelligent, lief, extravert en barsten van de energie. Ze zijn van binnen heel sterk, maar kunnen anders gezien worden. Ze maken anderen graag gelukkig en doen daar ook alles aan. Het zijn sociale speelkameraden, die bergen vrienden hebben en vooraan staan op het voetbalveld.

Grijs:

Grijze ogen zijn eigenlijk heel zeldzaam, want dit komt bijna niet voor bij kinderen. Grijs is blijkbaar de variant van de blauwe ogen en hebben daarom veel gelijkenissen met het karakter van de blauwe ogen. Ze zeggen dat dit dominante kinderen zouden zijn. Ze zijn wel in balans, makkelijk in omgang en aardig.

Groen:

Kinderen met groene ogen hebben een frisse uitstraling. Deze kinderen zijn erg nieuwsgierig, maar kunnen ook mysterieus overkomen. Ze leren graag nieuwe dingen en zijn benieuwd naar alles om zich heen. Ze zijn gevoelig, maar wel sterk. Wel zijn deze kinderen soms moeilijk in te schatten, wat lastig kan zijn om mee om te gaan. Ze zijn zorgzaam en houden van gezelligheid met de familie. Ze hebben graag een paar beste vriendinnen en kunnen ook prima alleen spelen.

Donkerbruin/zwart:

Je kan ook donkerbruine ogen hebben als kind, wat bijna zwart lijkt. Deze kinderen nemen graag de leiding en kunnen ook een tikkeltje mysterieus overkomen. Ze houden alles scherp in de gaten en kunnen een beetje geheimzinnig overkomen. Deze kinderen zijn loyaal en kunnen goed geheimen bewaren, wat een beetje komt doordat ze zelf ook geheimzinnig zijn. Kinderen met deze kleur ogen zijn spiritueel en positief ingesteld.

Bron: famme.nl

In samenwerking met Mama Magazine