Als vader en moeder verlies je 350 uur aan slaap in het eerste jaar met een baby

24.04.2021 11:00

Als je zwanger bent zal iedereen het tegen je zeggen: ‘Geniet nog maar van je rust!’. Daar zit een kern van waarheid in, blijkt uit onderzoek.

Want in het eerste jaar met een baby verliezen vaders en moeder maar liefst 350 uur aan slaap.

En hoewel de geboorte van een kind het mooiste is dat je ooit meemaakt, dan nog is het niet makkelijk om zo elke dag door te komen met maar weinig minuten nachtrust. In de eerste 3 maanden van een baby is het het zwaarst voor ouders: dan slapen ze maar liefst 2 uur minder per nacht. Dat komt omdat newborn baby’s niet langer dan een paar uur achter elkaar slapen, omdat ze dan weer melk nodig hebben. Pasgeboren baby’s slapen veel, 16 tot 20 uur per etmaal, maar verdelen dit in kleine stukjes op.

Vanaf 5 maanden gaat het meestal beter en slapen ouders gemiddeld 1 uur per nacht minder. Maar ja, tel dat maar allemaal bij elkaar op, en dan verrast het je niet dat ouders met wallen aan de keukentafel zitten en hun derde kop koffie nodig hebben. In het eerste jaar verliezen ouders dan ook opgeteld gemiddeld 350 uur aan nachtrust: dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

Shop hier een te leuke mama-ketting zodat je kindje altijd bij je is:

Bron: Health Day

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!