Disneyparken blijven wereldwijd waarschijnlijk gesloten tot in 2021

26.04.2020 06:56

Door de coronacrisis kunnen liefhebbers wereldwijd niet naar de Disneyparken. En dat zal naar alle waarschijnlijkheid nog erg lang duren.

De verwachtingen zijn dat de parken van Disney over de hele wereld, dus bijvoorbeeld in Parijs of in Florida, weer opengaan in 2021.

Dit hele jaar zullen ze dan ook gesloten blijven. Half maart sloot The Walt Disney Company de deuren van zijn parken wereldwijd, toen het coronavirus uitbrak en overal maatregelen werden genomen om een verdere verspreiding tegen de gaan. ,,De economische recessie, de noodzaak van sociale afstand, nieuwe voorzorgsmaatregelen, het gebrek aan reizen en een afkeer van de menigte zullen het bedrijf wellicht minder rendabel maken tot er een algemeen verkrijgbaar vaccin is”, zo staat er in een officieel rapport geschreven.

Disney bevindt zich in de storm van de crisis: niet alleen kan er amper 1,5 meter afstand worden gehouden in een druk bezocht pretpark, maar ook kunnen mensen er moeilijker dan ooit naartoe reizen. Bij Disney zelf gaan ze nu uit van een opening in januari 2021 – maar ook dat blijft nog de vraag. Ze willen dan bijvoorbeeld de temperatuur gaan meten van elke gast die binnenkomt, om zo te checken of ze geen corona hebben.

Shop hier de mooiste kettinkjes voor mama’s:

Bron: ANP

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!