Kun je zwanger worden van voorvocht?

30.09.2022 09:28

Vaak vragen vrouwen zich af of je ook zwanger kunt raken van voorvocht. Maar hoe zit dit nou, kan dit of niet? Voorvocht komt voor bij de man en komt uit de penis vandaan voordat hij klaarkomt.

Heb jij hier wel eens bij stilgestaan?

Wat is voorvocht precies?

Voorvocht bestaat uit slijm wat in zijn werk gaat vanuit de Cowperse klieren, deze zitten in de buik waar de penis begint. Wanneer de man opgewonden raakt zullen deze actief worden met gevolg van voorvocht produceren, dit is eigenlijk een glijmiddel. Verder maakt het de urinebuis vrij voor de zaadcellen, het zuurtegraad wordt gestabiliseerd. De zaadcellen komen vanuit de teelballen, een andere plek dus dan waar het voorvocht vandaan komt. Wanneer de man seksueel actief is, zullen deze in zijn werk gaan.

Zwanger worden

Het komt er op neer dat er geen zaadcellen in het voorvocht zitten, maar dit betekent niet dat je dan ook niet zwanger kunt worden. Er kunnen toch zaadcellen meekomen vanuit de penisbuis in het voorvocht, waardoor een kans bestaat dat je zwanger kunt raken. Vaak gebeurt dit wel als de man kort daarvoor al een zaadlozing gehad heeft en niet meer heeft geplast. De kans is klein om zwanger te worden, maar wel aanwezig. Gebruik dus altijd anticonceptie als je niet zwanger wilt worden. Als je wel aan het proberen bent, dan is klaarkomen beter dan alleen voorvocht. Er is toch een kans van 15% tot 35% om zwanger te worden van voorvocht, doordat de zaadcellen dan toch de baarmoeder bereiken.

Plassen

De beste oplossing om niet zwanger te worden is toch dat de man tussendoor even naar de wc gaat om te gaan plassen. Hierdoor wordt de plasbuis gereinigd door de urine, waardoor zaadcellen niet meer overleven. Nu is de kans om zwanger te worden door voorvocht nog kleiner geworden.

Bron: oudersvannu.nl