Als je dit vaak eet, zou je eerder zwanger worden van een meisje

14.09.2022 10:54

Het geslacht van je baby beínvloeden als je zwanger probeert te worden? Het zijn vaak een beetje fabels, maar goed, mocht je alles op alles willen zetten voor een meisje…

Dan kun je een bepaald dieet aanhouden.

Baat het niet, dan schaadt het niet, toch?

Geen zout

Dit dieet zou moeten bestaan uit veel calcium, zoals harde kaas, rabarber, spinazie, broccoli, tofu en yoghurt. Dit kan de minerale samenstelling in je lichaam veranderen waardoor de kans op een bevruchting door een meisjeszaadcel vergroot kan worden. Ook genoeg magnesium kan hierbij helpen. Dit kun je eventueel extra bijslikken als je denk dat je hiervan te weinig binnenkrijgt met wat je normaal gesproken eet. Ook zou een zoutarm dieet beter zijn voor meisjeszaadcellen.

Nog meer adviezen? Zo zou een vrouw die zwanger wil worden van een jongetje veel zout binnen moeten krijgen, extra veel (rood) vlees eten en in de avond seks moeten hebben. Om een meisje te krijgen zou je juist overdag seks moeten hebben, zout moeten schrappen, caloriearm eten en veel fruit en melk binnenkrijgen.

Als je je dieet samenvoegt met het seksen vóór de eisprong, dan vergroot je de kans op een meisje. Meisjeszaadcellen met twee XX-chomorsomen leven namelijk langer. Als je dan vóór de eisprong seks hebt, is de kans groter dat op het moment van de eisprong meisjeszaadcellen over zijn gebleven om de eicel te bevruchten. Jongenszaadcellen leven minder lang door in je eileiders, waardoor je als je sekst op de dag van de ovulatie de meeste kans zou hebben op het krijgen van een zoon.

Bron: UMC Utrecht