Zwangerschapsadviezen: 10x rare dingen die je vroeger hoorde

06.09.2022 09:31

We kennen allemaal wel de zwangerschapsadviezen van nu, deze zijn eigenlijk wel vanzelfsprekend. Stoppen met het drinken van alcohol, stoppen met roken en drugs, noem het maar op. Maar vroeger waren die zwangerschapsadviezen heel anders.

Misschien zal je er wel van schrikken hoe gek en verbazingwekkend dit vroeger was.

Zwangerschapsadviezen: dit waren ze vroeger

Het is tegenwoordig steeds normaler dat er nergens meer gerookt mag worden. Niet meer op de schoolpleinen, horeca, stations, werk, openbare ruimtes en noem het maar op. Vroeger werd roken juist gestimuleerd, dan was het normaal dat er op een verjaardag een glas stond met sigaretten erin. Deze kon je pakken en dan ging je met z’n alle binnen roken. Zo zie je al wat een verschil tussen vroeger en nu. Maar hoe zit dit met de zwangerschapsadviezen?

Deze idiote zwangerschapsadviezen werden vroeger nog gegeven:

1. Tijdens de zwangerschap roken

Als je tegenwoordig er aan denkt om zwanger te worden, weet je dat je moet stoppen met roken. Lang geleden was het juist de bedoeling om tijdens je zwangerschap te roken. Als je nog nooit had gerookt, werd het advies om daar maar aan te beginnen. Blijkbaar zou het een positieve invloed hebben op het gewicht van de baby. Te gek voor woorden eigenlijk.

2. Geen seks

Seks tijdens de zwangerschap kan geen kwaad, het is juist goed voor de intimiteit. Het blijkt dat het kan helpen met weeën opwekken in de laatste weken van je zwangerschap. Vroeger was dit het andere uiterste en mocht je geen seks hebben tijdens de zwangerschap.

3. Een glas wijn drinken

We weten allemaal dat een glas wijn drinken tijdens de zwangerschap een no-go is. Het is niet goed voor de baby en kan schade geven aan het kind in de geestelijke ontwikkeling. Vroeger was het normaal om een glas wijn te drinken, het zou je een ontspannen gevoel geven tijdens de zwangerschap wat elke moeder wel kon gebruiken.

4. Stoppen met werken

Nu is werken tijdens de zwangerschap normaal en verplicht. Je stopt pas met werken vier weken voordat je bent uitgerekend. Vroeger mocht je je hele zwangerschap niet werken. Negen maanden niet werken, dus.

5. Een korset dragen

Een korset dragen tijdens de zwangerschap? Zou je minder van aankomen.

6. Het medicijn chloroform slikken

We slikken allemaal wel eens medicijnen, en al helemaal als we pijn hebben. Vroeger moest je dan het medicijn chloroform slikken. Dit is een heftig medicijn waar je zelfs bewusteloos van kon raken. Met zelfs een dodelijke afloop in de ergste gevallen, bij een te hoge dosis.

7. Tijdens de zwangerschap niet meer in auto’s zitten

Waarom zou je tijdens de zwangerschap niet in de auto mogen zitten? Klink best gek toch? Nou, vroeger mocht het dus niet. Het kon er voor zorgen dat je eerder zou bevallen, te vroeg zelfs.

8. Zonlicht vermijden

Zonlicht vermijden? Dit is toch juist goed voor je vitamine D. Je moet je dan wel goed insmeren en met mate de zon in. Vroeger dachten ze er anders over, je baby zou gaan koken van zonlicht. Dus je zat al die maanden binnen.

9. En als kers op de taart: mooi uitzicht zorgt voor een mooier kind

Vroeger beweerden ze dat naar een mooi uitzicht kijken zou zorgen voor een mooier kind. Je zal wel denken, gekke bewering. Ondanks dat een mooi uitzicht nooit kwaad kan, zullen we nu alleen maar lachen bij het idee dat het voor een mooier kind zou zorgen.

Bron: zwangerportaal.nl

In samenwerking met Mama Magazine