Dit is het ondeugendste sterrenbeeld dat je kind kan hebben

03.03.2023 09:28
ondeugendste sterrenbeeld

Ben je zwanger? Dan vind je het vast leuk om je voor te bereiden op hoe je kind wordt. Je hebt natuurlijk geen idee hoe hij of zij eruit komt te zien, maar over het karakter kun je al wél wat zeggen. Op basis van het sterrenbeeld. Dít zegt het sterrenbeeld van je kind over hoe ondeugend hij is.

Lees ook: Kinderen met deze 3 sterrenbeelden luisteren het minst goed naar hun moeder

Waterman

Wordt jouw kleintje geboren tussen 21 januari en 19 februari? Dan heb je straks een Waterman in huis. Je hoeft je niet te veel voor te bereiden: over het algemeen luisteren Watermannen heel goed. Ze zijn vriendelijk en ruimdenkend. Al is de verwachting groot dat hij jouw geduld in zijn peuterpuberteit wél even op de proef zal stellen. Een Waterman kan namelijk best koppig zijn en wil dan even testen waar jouw grenzen precies liggen.

Vissen

Als jouw baby tussen 20 februari en 20 maart ter wereld komt, heb je straks een Vissen in huis. En die zijn heel lief, maar hebben het geluk niet aan hun kont hangen, waardoor er wel eens een strubbeling hier en daar kan ontstaan. Vissen zijn lief, gevoelig én beïnvloedbaar. Dat laatste is goed nieuws voor jou; als jij zegt dat-ie iets moet doen, zal hij dat doen, maar hij trekt dit ook door in vriendschappen. En dat kan soms lastig zijn.

Ram

Ha, krijg jij een kind dat tussen 21 maart en 19 april geboren wordt? Dan heb je een Ram in huis. We kunnen zeggen: ‘Sterkte’, maar dat is natuurlijk niet zo aardig. Een Ram is hartstikke leuk: dapper, optimistisch, eerlijk. Maar dat betekent ook dat ze behoorlijk ondeugend zijn en heel erg goed weten wat ze zelf willen – laten we zeggen dat luisteren niet hun sterkste kant is. Het schrikbeeld van iedere moeder: je peuter die op de grond in de supermarkt een tantrum krijgt? Grote kans dat dit een Ram was. Dus misschien dan toch: sterkte.

Stier

Een Stier komt ter wereld tussen 20 april en 20 mei en heeft nog iets van de Ram hierboven weg. Want een Stier is koppig. En niet zo’n beetje ook. Maar: ze zijn ook héél erg loyaal. Dat betekent dat ze best voor reden vatbaar kunnen zijn. Een goede tactiek kan zijn om te zeggen dat ‘dit voor iedereen beter is.’

Tweelingen

Komt jouw kleintje tussen 21 mei en 21 juni? Dan krijg je Tweelingen. Het leven met Tweelingen is nooit saai: ze hebben letterlijk twee kanten. Het ene moment zijn het de beste luisteraars ter wereld, het andere moment zijn ze ongelooflijk ondeugend. Dus houd je vast: het leven met Tweelingen wordt a wild one. Ze zijn het ondeugendste sterrenbeeld, samen met de Ram.

Kreeft

Is er een Kreeft, geboren tussen 22 juni en 22 juli, op komst? Dan komt het bij jou helemaal goed. Een Kreeft is lief, loyaal en gevoelig. Ze luisteren goed en vinden harmonie heel belangrijk. Toch is er ook een kleine kanttekening: Kreeften gooien snel de deur dicht als ze boos zijn op iemand. En dat is dat harmoniegevoel ineens ver te zoeken.

Leeuw

Een Leeuw is geboren tussen 23 juli en 21 augustus. Ben jij dan uitgerekend? Bereid je dan voor op een kindje met een vurig karakter. Net als in het dierenrijk, staan Leeuwen graag in de spotlight en willen ze hun zin. Gebeurt dat niet? Dan gaan ze brullen (inderdaad… net als een echte leeuw). Maar daarnaast zijn ze ook sociaal, grappig én heel lief. Dus dat aandacht vragen kan zomaar leiden tot optredens voor de visite.

Maagd

Wordt jouw kleintje tussen 22 augustus en 22 september geboren? Dan heb je straks een Maagd in huis. En geloof ons: dat is hartstikke fijn. Ze zijn gehoorzaam, willen graag indruk op je maken en zijn heel nauwkeurig. Naar je luisteren zal dus geen probleem zijn – hij vindt het fijn om het goed te doen. Leer de Maagd van jongs af aan dat-ie fouten mag maken, anders kunnen deze fijne karaktereigenschappen doorslaan in perfectionisme.

Weegschaal

Ach, de Weegschaal. Deze is geboren tussen 23 september 22 oktober. Ondeugend? Absoluut niet. Het zijn people pleasers – ze willen dat het met iedereen goed gaat. Je hoeft dan dus ook niet bang te zijn dat ze niet naar je luisteren, ze willen je per slot van rekening graag gelukkig houden. Een van de eigenschappen is dan ook dat het geweldige bemiddelaars zijn; ze willen alles van verschillende kanten bekijken. Dit kan ervoor zorgen dat ze later moeite krijgen met grenzen aangeven – leer ze dus van jongs af aan dat een conflict niet per se slecht hoeft te zijn.

Schorpioen

Ondanks dat de Schorpioen na de lieve Weegschaal komt (kinderen geboren tussen 24 oktober en 22 november), hebben ze een totaal anders karakter. Een Schorpioen is fel. Dat is leuk, want ze zijn dapper en gepassioneerd, maar het betekent ook dat ze niet per se naar je willen luisteren en hun eigen plan trekken – dat begint al als ze klein zijn. Best ondeugend dus, die Schorpioen. Maar geloof ons: het gaat vooral ook hilarische situaties opleveren én de kans is groot dat ze het door hun gedrevenheid ver zullen schoppen in het leven.

Boogschutter

Ben je tussen 23 november en 22 december uitgerekend? Dan krijg je een Boogschutter. Een Boogschutter pakt je helemaal in, maar luisteren? Ho maar. Ze zijn dan ook ontzettend ondeugend en doen toch wel waar ze zelf zin in hebben. Dat brengt ook positieve eigenschappen mee, hoor: ontzettend enthousiast, vrolijk en extravert, bijvoorbeeld. Maar qua ondeugende sterrenbeelden, doet de Boogschutter leuk mee.

Steenbok

Komt jouw wondertje tussen 23 december en 20 januari ter wereld? Dan krijg je een Steenbok. Van nature zijn Steenbokken leiders – hij bedenkt, jij voert uit. Luisteren is dan ook niet zijn sterkste kant. Een Steenbok is niet zo zeer ondeugend, het is meer dat ze gewoon graag de baas willen zijn. En dat zijn ze niet – maar ze in de illusie laten dat dit wel zo is, kan een hoop ellende schelen.

Lees ook: Jammer, maar waar: dit is het lastigste sterrenbeeld dat je kind kan hebben