Deze 10 jongens- en meisjesnamen zijn in Canada razend populair (logisch)

09.10.2023 19:03

Zoek je nog een knaller van een naam, maar wel eentje die niet de hele klas heeft? Dan kun je denken aan Canada.

Canada is een diverse en cultureel rijke natie, en als zodanig biedt het een breed scala aan mooie namen die afkomstig zijn uit verschillende culturen en etnische achtergronden.

En wat Canada betreft, zijn er een aantal jongen- en meisjesnamen erg in trek. Dat snappen wij wel, want deze namen zijn ontzettend leuk. En eigenlihjk ook best apart: hier in Nederland hoor je ze in ieder geval niet zo vaak. Hier zijn enkele mooie namen die geassocieerd kunnen worden met Canada.

  1. Eloise – Een elegante naam die zowel in het Engels als in het Frans goed klinkt. Canada heeft een aanzienlijk Franstalige bevolking.
  2. Jasper – Genoemd naar het prachtige nationale park Jasper in Alberta, Canada.
  3. Maple – Een eerbetoon aan het iconische esdoornblad, dat het nationale symbool van Canada is.
  4. Saskia – Geïnspireerd door de provincie Saskatchewan, bekend om zijn natuurlijke schoonheid.
  5. Nakai – Een inheemse naam die “vriend” of “bondgenoot” betekent, geïnspireerd door de rijke inheemse culturen van Canada.
  6. Hudson – Verwijzend naar de Hudson Bay, een van ’s werelds grootste baaien, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Canada.
  7. Aurora – Geïnspireerd door het noorderlicht dat in delen van Canada te zien is.
  8. Kieran – Een naam van Keltische oorsprong, die in Canada populair is.
  9. Nova – “Nova Scotia” betekent “Nieuw Schotland” in het Latijn, en deze naam roept de prachtige kustlijn van deze provincie op.
  10. Anik – Een inheemse naam die “broeder” betekent, en vaak wordt geassocieerd met de inheemse culturen van Canada.

Onthoud dat namen heel persoonlijk zijn, en wat een naam “mooi” maakt, is subjectief. Deze suggesties weerspiegelen de diversiteit en rijkdom van de Canadese cultuur en geografie, en hopelijk bieden ze inspiratie bij het kiezen van een mooie naam.

Zoek je naar de mooiste inspiratie voor moeders? Denk dan aan het nieuwste moederboek voor meer geluk in je leven, Happy Mom van Tessa Heinhuis