Dit zijn je zwakste kanten in het moederschap volgens je sterrenbeeld

14.06.2023 07:00

Niemand is perfect en iedereen heeft zwakke kanten als het gaat om moeder zijn. Je sterrenbeeld bepaalt voor een deel wat jouw zwakkere kanten zijn is het moederschap. Herken jij jezelf hierin?

Elke moeder heeft zwakke karaktereigenschappen en dat is volkomen normaal. Kijk gelijk even wat jouw zwakste kanten zijn in het moederschap.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Dit sterrenbeeld is heel erg overgevoelig en trekt zich veel aan van wat anderen zeggen. Een Waterman kan het lastig vinden om grenzen te stellen bij hun kinderen. Het kan daarom soms ook chaotisch worden in huis. Je bent daarentegen wel iemand die goed luistert naar wat je kinderen willen.

Vissen: (19 februari – 20 maart)

Dit sterrenbeeld kan soms manipulatief overkomen, wat de kinderen weer in verlegenheid kan brengen. Je zal je hier ook wel weer snel schuldig over voelen, want dit wil je niet zijn als moeder. Dit sterrenbeeld is instabiel en dat kan in de weg staan. Je bent overigens wel iemand die een goed voorbeeld geeft aan je kinderen omdat je zelfverzekerd in het leven staat.

Ram: (21 maart – 20 april)

De Ram vindt het belangrijk om beter te zijn dan andere moeders, dit is niet altijd goed. Je kunt het moederschap niet met elkaar vergelijken. Soms ben je wel egocentrisch en kun je je niet goed verplaatsen in het gevoel van je kind. Je bent trots en het staat je niet in de weg. Je bent iemand die voor sfeer in huis zorgt en dat vinden je kinderen gezellig: je bent een gezellige mama waar iedereen zich welkom bij voelt, ook hun vriendjes en vriendinnetjes.

Stier (21 april – 21 mei)

De Stier kan een nogal koppige moeder zijn. Dit sterrenbeeld houdt van klagen en doet dit ook vaak, maar soms ook op je kinderen. De Stier zal nooit afwijken van bepaalde gewoontes en heeft een vast ritueel nodig. Soms is dit sterrenbeeld ook te materialistisch, waardoor het te bezitterig wordt. Je bent wel iemand die veel lacht en speelt met je kinderen, en dat is een mooie eigenschap.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Dit sterrenbeeld vindt het moeilijk om dingen te accepteren en kunnen moeilijk hun grenzen aangeven. Ze zijn enorm ongeduldig wat de kinderen ook in de weg kan staan. Bovendien zijn ze behoorlijk bezig met hun carrières. Dat geeft een goed voorbeeld aan je kind, zeker. Maar soms missen ze je gewoon. Je bent een beschermende en lieve moeder, die haar kind alles in het leven wil geven dat er te geven valt.

Kreeft (22 juni – 21 juli)

De Kreeft kan heel jaloers zijn en ook op andere moeders. Ze hebben ook vaak mood swings en kunnen het ene moment heel leuk doen tegen de kinderen, en het andere moment wat minder leuk. Ze moeten er ook op letten dat ze niet te beschermend gaan doen naar hun kinderen. Je zorgt heel graag voor je kinderen en je zorgt ervoor dat ze niets tekort komen.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

De Leeuw kan heel dramatisch zijn en soms al bij de kleinste dingen. Je barst van de ideeën en bent altijd druk, wat je wel snel moe kan maken. Verder zijn ze soms te veel bezig met zichzelf, waardoor de kinderen een beetje vergeten worden. Gelukkig is de liefde tussen jullie zo sterk dat dat altijd voelbaar is.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Dit sterrenbeeld kan mensen te snel veroordelen. Verder denken ze soms te veel na over bepaalde dingen en zijn ze overdenkend. Ook ben je soms te bezorgd om je kinderen, terwijl dit niet altijd nodig is. Je bent ontzettend zorgzaam en het liefst thuis bij je kinderen, dat vinden ze alleen maar fijn.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Dit sterrenbeeld is soms te vol van zichzelf en kan opschepperig overkomen. Een besluit nemen vindt dit sterrenbeeld ook heel lastig, waardoor ze niet altijd weten wat ze nou eigenlijk willen. Je bent een grappige en meelevende moeder, dat vinden je kinderen heerlijk. Het is met jou altijd gezellig in huis, jij zorgt voor sfeer.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

De Schorpioen heeft graag de controle over alles en geeft daarom dingen niet snel uit handen. Verder zijn ze obsessief, waardoor gedachtes terug kunnen komen die je eigenlijk vergeten wil. De Schorpioen moet soms ook wat minder koppig zijn en de control freak uithangen. Je bent wel een moeder die lol maakt met haar kinderen en het beste met ze voor heeft, je laat hen belangrijke keuzes maken waardoor ze zich sterk ontwikkelen.

Boogschutter (23 november – 21 december)

De Boogschutter is veeleisend en soms ook naar de kinderen toe. Ze zijn vaak ook ongeduldig en dat vinden de kinderen zo irritant. Je bent ook erg netjes, waardoor je kinderen soms niets durven te pakken uit angst dat jij weer gaat schoonmaken. Toch ben je als mama heel zorgzaam en geef je je kinderen elke dag heel veel liefde – dat is wat telt.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Dit sterrenbeeld is een echt twijfelaar en twijfelt als moeder aan alles. De Steenbok is vaak angstig en dat staat vaak in de weg. Geen enkele moeder kan angst gebruiken, want dat kost veel energie. Soms kan dit sterrenbeeld alleen negatief zijn, waardoor ze altijd denken dat iets slecht afloopt. Je bent een moeder die niet snel klaagt, je ziet altijd het positieve van alles in.

Bron: beautify.nl

In samenwerking met Mama Magazine