Zet de tv maar aan: het kijken van kerstfilms is goed voor je gezondheid

21.11.2022 12:46

Wie houdt er niet van kerstfilms kijken deze tijd van het jaar? Elk jaar komen er weer nieuwe leuke en zoetsappige kerstfilms op de televisie. Ben jij al begonnen met kijken? Dan is dat maar goed ook, want kerstfilms kijken is goed voor je gezondheid.

Dus ga maar snel voor de buis met een bak popcorn om een romantische kerstfilm te kijken.

Kerstfilms kijken

Romantische en zoetsappige kerstfilms, je moet er maar van houden. In november verschenen de eerst kerstfilms weer op televisie. Vanaf dan is voor veel mensen het moment om te beginnen met de kerstmarathons, dit kan natuurlijk ook gewoon al voordat kerst begint. De films in bevinden zich in een wereld van romantiek, zoetsappigheid, sneeuw, schaatsen, kerstdecoratie en kerstmuziek. We kennen het allemaal wel, de films die ook altijd wel voorspelbaar zijn met een goed einde. Kijk jij graag kerstfilms? Dan ben je vast niet de enige, en om het nog beter te maken is er goed nieuws. Het is goed voor je gezondheid om kerstfilms te kijken.

Voorspelbare kerstfilms

De kerstklassieker Home-Alone, Last Christmas, The Santa Clause, we kennen ze allemaal wel en we krijgen er geen genoeg van. De Amerikaanse gedragswetenschapper Pamela Rutledge heeft onderzoek gedaan. De wetenschapper zegt het volgende: “Het menselijk brein houdt van patronen en de voorspelbaarheid. Die voorspelbare verhaallijnen die gebaseerd zijn op de standaardpatronen die we uit sprookjes kennen, bieden troost omdat het leven ineens heel eenvoudig lijkt.”

Gezondheid

Je verplaatst je tijdens de films ook in de personages en dan worden er hormonen aangemaakt die je een ontspannen gevoel geven. Je voelt je meteen optimistischer en veerkrachtiger, waardoor je beter tegen angst kunt. Er is zelfs een bewijs dat humoristische films je immuunsysteem stimuleren en stresshormonen verlagen. Het doel van de kerstfilms is ook om ontspanning te geven aan de realiteit, daardoor kun je de ongeloof snel loslaten en genieten van de zoetsappige films. Iedereen kan tijdens de soms stressvolle en hectische feestdagen wel wat ontspanning gebruiken. Al met al: kerstfilms kijken is goed voor je mentale gezondheid, dus zet de TV aan en kijken maar.

Bron: vriendin.nl