Twee linkerhanden? Klunzige mensen zijn juist intelligent

11.11.2022 09:05

Ben jij de grootste kluns in huis of is dat je o zo handige man misschien? Degene die altijd iets laat vallen, struikelt over van alles en nog wat, en vaak een glas drinken omstoot. Dan is er goed nieuws: klunzige mensen zijn juist intelligent

Het maakt dus helemaal niet uit dat je twee linkerhanden hebt en zelfs struikelt over je eigen voeten.

Onderzoek

Er is onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat onhandig zijn juist ervoor zorgt dat je een intelligent mens bent. Naast dat zijn klunzige mensen ook avontuurlijk van karakter. Dit kan komen doordat je in je jeugd veel mocht van je ouders en heel vrij werd gelaten. Ze lieten je gewoon je gang gaan, waardoor je meer op ontdekking kon en daarom ook avontuurlijker bent geworden. De connectie met je lichaam zou daardoor beter worden volgens onderzoek.

Gewicht

Naast dit heeft het nog een voordeel, je zou namelijk minder snel last hebben van overgewicht. En ook dit komt weer door de opvoeding, omdat je zo vrij gelaten werd en je zelf kon bepalen wat je ging eten. Je kon er zelf voor kiezen om minder te snoepen en gezonder te eten. Je zou toen meteen aanvoelen als je vol zat, dus je ging jezelf niet vol eten met ongezonde snacks. Op latere leeftijd zou je hier nog steeds van profiteren, dus dat is al helemaal fijn.

Sociaal karakter

Je zou denken dat dit alles was, maar ook zou die onhandigheid wijzen op een sociaal karakter. Je zou als kind geleerd hebben om te genieten aan tafel, waardoor je dit nu ook doet tijdens het eten. Je zal je niet zo snel druk maken en bent heel relaxed. Je vind gezelschap en aandacht belangrijk en je hebt zelf die gezelligheid en aandacht ook nodig. De gesprekken worden hierdoor beter en daarom kom je ook sociaal over. Gezelligheid staat dan ook op nummer één bij jou en dat merken anderen meteen op, waardoor ze graag met je zijn.

Bron: libelle.nl