Baby’s die in juni zijn geboren zijn vaker wakker ’s nachts, maar wél intelligenter dan gemiddeld

01.06.2022 12:48

Verwacht je deze maand een baby? Of heb je al een kind dat in juni jarig is? Dan heb je wat te vieren, aldus de wetenschap.

Omdat juni-kinderen vaak de jongsten in de klas zijn, zeggen wetenschappers dat ze daar een voordeel uit kunnen halen.

Ze zouden namelijk later in hun leven meer kans hebben op het winnen van een Nobelprijs, blijkt. Ze zouden intelligente mensen worden die ook goed leiding kunnen geven. Maar je kind slaapt helaas ook wat slechter, en met name ’s avonds willen ze niet naar bed. Een groot onderzoek gepubliceerd in Sleep wijst namelijk uit dat ouders van lente- en zomer-baby’s later naar bed gaan dan ouders die kinderen krijgen in de herfst en de winter.

Maar dat weinige slapen maken ze dubbel en dwars goed: juni baby’s zijn ontzettend vrolijk, positief en lachen veel. Ze zijn voorzichtig: ze zoeken liever geen gevaarlijke grenzen op. Een blauwe plek na een valpartij? Dat zal jouw juni-kind niet snel hebben: ze spelen het liever op veilig. En nog één opvallend kenmerk van juni-kinderen: ze worden waarschijnlijk langer dan gemiddeld als volwassene. Onderzoekers van de Cambridge Universiteit concludeerden dat zomerbaby’s groter worden dan baby’s die in de koudere maanden zijn geboren.

Bron: Fammebaby

De fijnste lange jurken om hele zomeravonden in te zwieren: