Taboe of niet? “Als ik ga sporten, laat ik mijn peuter eventjes alleen thuis”

03.05.2022 08:48

Soms is het moederschap lastig te combineren met alles wat je op een dag gedaan wilt krijgen, zoals werk en sport. En wat je ook beslist te doen, er zijn altijd mensen die het niet met je keuzes eens zijn.

Ineke weet daar alles van: als zij gaat sporten, laat ze haar kinderen alleen thuis. En daar krijgt ze flink wat commentaar op, vertelt ze aan Fab Mama.

Ineke (39): “Ik vertel het niet meer aan mensen, want toen ik dat wel een keer deed, kreeg ik de wind van voren! Ze vonden het echt niet kunnen en noemden me een ontaarde en onverantwoordelijke moeder… Ik vond het nogal overdreven, alsof ik mijn kind langs de snelweg leg! Wat ik wel doe, is mijn zoon regelmatig alleen thuis laten als ik ga hardlopen. Ik doe dat al sinds hij baby is. Ik ken zijn slaapritme en weet wanneer het kan. Meestal ben ik zo’n 50 minuten weg. Net te kort om een oppas te vragen, maar voor mij lang genoeg om er even helemaal uit te zijn, tijd voor mezelf te pakken en mijn batterij op te laden. Ik heb dat nodig, sporten is wat mij op de been houdt. Ik doe het zo’n drie keer per week.”

Zelf ziet ze geen probleem in wat ze doet. “Ik doe het altijd als hij zijn middagslaapje doet, meestal is hij twee uur in een diep slaapje.  Wat is nou het ergste wat kan gebeuren? Dat hij wakker wordt en even moet wachten totdat ik er ben om hem uit zijn bedje te halen… Aan de andere kant zou er wel iets met mij kunnen gebeuren als ik onderweg ben. Daarom heb ik altijd een briefje in mijn zak, bij de huissleutel, waarin staat dat mijn zoon alleen thuis is met het adres erbij. Ik vind eigenlijk dat ik het heel verantwoordelijk aanpak!”

Bron: Fabmama