Oeps: moeder viert verjaardag zoon (3) twee jaar lang op de verkeerde dag

11.01.2023 13:32

De geboortedag van je kind is een datum die je niet zo een-twee-drie vergeet. Toch kreeg de Amerikaanse Emily Vondrachek het voor elkaar om de verjaardag van haar 3-jarige zoon jarenlang op de verkeerde dag te vieren.

En daar heeft ze eigenlijk geen enorme verklaring voor. Ze is gewoon in de war, zeg maar. Het moederbrein…

Klein misverstand

“Ik ga een verhaal vertellen om alle onzekere moeders een beter gevoel te geven”, begint Emily. De moeder heeft net een telefoontje gehad van haar kinderarts, omdat zij een rekening moet doorsturen naar de zorgverzekeraar. En daar heeft ze de geboortedatum van haar 3-jarige zoon voor nodig. Geen probleem, zou je denken. “Ik vertel dat mijn zoon op 26 februari jarig is. Ik ben zijn moeder, ik weet zijn geboortedatum”, aldus Emily. Maar volgens de zorgverzekeraar klopt daar niets van en is haar zoon op 25 februari jarig.

Voordat Emily naar de zorgverzekeraar belt om te vertellen dat ze het mis hebben, kijkt ze voor de zekerheid nog even naar de geboorte-aankondiging op haar Facebook-pagina. Wat blijkt? Haar zoon is niet geboren op 26 februari 2018, maar op 25 februari 2018. “Twee jaar lang heb ik zijn verjaardag op 26 februari gevierd”, biecht ze op. En het ergste is: Emily moet haar kinderarts nu terugbellen met de boodschap dat ze de geboortedatum van haar middelste kind niet wist. Om eventuele twijfels voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen, schreeuwt ze: “Ik hou van mijn kinderen! We vieren hun verjaardag misschien niet op de juiste dag, maar wél een dag later.”

Bron: ScaryMommy