Als mannen helpen in het huishouden, wordt het libido van een vrouw hoger

22.08.2022 16:13

Gebeurt er niet bar veel meer in de slaapkamer? Misschien kan de man des huizes eens de stofzuiger pakken. Want mannen die schoonmaken, dat zou goed zijn voor het libido van de vrouw.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat vrouwen meer zin in seks hebben wanneer hun man meehelpt in het huishouden.

Nee, nu even niet schat

Want vrouwen doen meestal nog het merendeel van de taken thuis. Ze zorgen meer voor de kinderen en wassen, strijken en poetsen vaker. Juist in de relaties waarin vrouwen zich gelijkwaardig voelen aan hun partner, is er meer seks. Dat komt omdat ze meer energie overhouden voor seks omdat de taken in huis eerlijk worden verdeeld, maar ook omdat ze blijer zijn met hun partner, waardoor ze zich lichamelijk meer aangetrokken tot de ander voelen.

Voor het onderzoek werden 299 Australische vrouwen van 18 tot 39 jaar geïnterviewd. Zij kregen vragen over verlangen en relaties, waarin bijvoorbeeld beoordelingen van huishoudelijk werk en vrije tijd aan bod kwamen. En dan geldt ook: als je meer doet als vrouw, dan heb je minder zin in actie in bed. Doet je partner meer in huis dan jij, dan is er voor vrouwen wel meer lust. Maar de stellen die de taken vrijwel 50/50 verdelen, zijn het gelukkigst in de slaapkamer. Ze voelen zich gewaardeerd en gehoord door de ander, blijkt uit deze studie. Want het opvallende is dat het niet opgaat voor soloseks: vrouwen die meer doen in het huishouden dan hun man, hebben wel nog zin in masturberen. Ze hebben dus met name geen puf voor intieme actie met hun partner, omdat ze, nou ja, zich ondergewaardeerd voelen met alles wat ze thuis draaiende houden.

Bron: Science Alert