Deze royaal gekozen jongensnaam vinden veel mensen helaas ‘lelijk klinken’

12.02.2024 20:16

Een jongensnaam kiezen: je kunt alle kanten op. Ga je voor wat chiquere namen, zoals Thierry of Beau? Of ga je voor kort en krachtig, zoals Mees of Finn?

Er is een jongensnaam die er een beetje bovenuit steekt, zo zeggen veel ouders.

Lelijke jongensnaam

En dat is niet met een gezellige reden: deze naam vinden veel mensen ‘lelijk klinken’. Ze hebben er een aparte smaak bij, zeg maar. Maar de naam wordt wel royaal gegeven aan jongens: het is dus niet een zeer zeldzame naam. De naam die toch wel regelmatig voorkomt in de klas, maar waar jongens en mannen zelf niet heel blij van worden, is: Remco.

De naam “Remco” is een Nederlandse jongensnaam Het is een samenvoeging van de Germaanse naam “Remy”, wat “raadsman” betekent, en “Brant”, wat “zwaard” betekent. “Remco” wordt ook wel gezien als een verkorte vorm van “Rembrandt”. Remco is 12x gegeven als voornaam in 2007 en komt sindsdien nog minder vaak voor. In de jaren ’70 was het nog een populaire naam, maar nu is het gedaan met de naam, blijkt. Bij babynamenlijstjes wordt de naam slechts 5 keer opgeslagen en geliket. Het is al met al geen geliefde naam.

Toch zijn er ook positieve punten te noemen. De naam Remko wordt vaak geassocieerd met mensen die vriendelijk, betrouwbaar en bescheiden zijn.