Ja, echt: waarom je nu al sinterklaas- en kerstinkopen moet doen

05.09.2022 11:41

De zomer is nog niet eens helemaal voorbij, maar toch kun je beter alvast denken aan december. Met name je sinterklaas- en kerstinkopen: je kunt er het beste in september mee beginnen.

Door vanaf nu nu elke maand al wat dingen te kopen, zal dat wonderen doen voor je portemonnee.

Waarom nu al inkopen doen voor de feestdagen?

Waarom? Vanaf december zullen de prijzen van met name speelgoed flink gaan stijgen. Budgetblogger Iris Newman zegt dan ook het volgende: “Met name voor kinderspeelgoed betaal je vlak voor de sinterklaastijd meer. Mijn dochter wilde vorig jaar het bordspel Mr. Bucket. Vlak voor Sinterklaas betaal je daar 33 euro voor, terwijl het veel eerder in het jaar maar 11 euro kost. De prijs gaat dus drie keer over de kop.”

De afgelopen maanden is het leven al een stuk duurder geworden, dit horen we ook wekelijks in het nieuws. Maar vanaf december wordt het dus nog duurder. Nu al inkopen doen is daarom bijzonder slim. Het garandeert niet alleen dat het goedkoper zal zijn, maar ook dat je het op tijd binnen hebt. Naast dit is het natuurlijk ook fijn als je niet alles in één keer hoeft in te slaan vlak voor de feestdagen. De kosten per maand verdelen is een stuk fijner voor de portemonnee, voor de meeste mensen is dit een lekkerder en prettiger idee.

Geld besparen

Het is nu september, dus de feestdagen komen eraan. Door geld te besparen is het belangrijk om verschillende websites en winkels met elkaar te vergelijken. Je wilt natuurlijk het goedkoopste uit zijn, hierdoor kan je ook meer kopen als je een bepaald budget voor ogen hebt. Het maken van een lijstje kan je hierbij helpen. Een handige tip is om niet vast inkopen te doen voor de feestdagen van dit jaar, maar ook van bijvoorbeeld kinderverjaardagen volgend jaar. Dan heb je helemaal je kosten verspreid over het hele jaar, en komen niet alle kosten kort na elkaar op je dak. Dus hop, bestellen maar, of lekker naar de winkels.

Bron: NU.nl

In samenwerking met Mama Magazine