Het internet is woest op deze moeders: ze laten gaatjes schieten in de oren van hun baby’s

16.01.2023 15:41

Moeders Crystal Lynn en Rebekah Musson krijgen een lading van kritiek over zich heen. Dit komt door een filmpje waarin te zien is hoe het vier maanden oude dochtertje van één van de vrouwen gaatjes in haar oren krijgt. Dit filmpje zorgt voor een hoop ophef op social media.

De commotie begon doordat het oud filmpje van het tafereel viraal ging op social media. Je ziet op de beelden hoe Emily oorbellen krijgt doormiddel van een ‘piercing gun’. Het meisje begint ook meteen te huilen als de gaatjes geschoten zijn, maar na een tijdje lijkt het gelukkig wel weer goed.

Incident

Ondertussen is Emily ouder geworden en ze kan zich dan ook niks meer herinneren van het incident. “We hebben deze keuze gemaakt omdat anders de kans op infectie veel groter is. Meisjes tussen de vijf en tien jaar gaan er namelijk vaak aan peuteren. Nu voelen ze enkel dertig seconden pijn en dat is het. Emily is echt dol op haar oorbellen. En als ze die wil uitdoen, is er natuurlijk niemand die haar tegenhoudt.”

Lading van kritiek

De moeder krijgt een lading van kritiek over zich heen op social media. “Waarom doe je als moeder je baby pijn?”, vraagt iemand. “Zij zou juist de persoon moeten zijn die bescherming biedt. Laat je kind toch zelf beslissen van zodra ze oud genoeg is,’’ zegt een ander. Of: “Dit is wreed. Ik hoop dat mama blij is nu ze haar lieve dochter met zo’n trauma opgezadeld heeft.” En: “Dit is kindermishandeling. Ik word kotsmisselijk van zulke beelden. Zoiets zou verboden moeten worden, deze ouders kennen geen verantwoordelijkheid.”

Geen spijt

Rebekah liet ook de oren van haar dochtertje Maddison piercen op een leeftijd van vier maanden. Ze heeft hier zeker weten geen spijt van. “Heeft ze gehuild? Ja, heel even. Heb ik er spijt van? Nee”, aldus de vrouw uit het Britse Hull. “Ze ziet er knap uit met haar oorbellen. Ze wisselt graag van exemplaar, net als haar mama. Hoe kunnen mensen zoiets als kindermishandeling beschouwen?”

 

Bron: libelle.nl