Het geslacht van je baby kun je voorspellen door hoeveel je aankomt in je zwangerschap

01.01.2023 09:58

Misschien wil je het geslacht van je baby helemaal niet weten totdat hij of zij geboren wordt, maar een beetje speculeren is altijd leuk. Je kunt het geslacht van je baby voorspellen door de vorm van je buik, de gaafheid van je huid en zo zijn er nog wel een aantal dingen waar je het op kunt baseren. Nu is er iets nieuws bijgekomen: het aantal kilo’s dat je aankomt tijdens de zwangerschap.

De Amerikaanse arts Kristen J. Navar heeft het verband tussen de gewichtstoename van zwangere vrouwen en het geslacht van hun baby onderzocht. Met het onderzoek hebben ze ontdekt dat hoe meer je aankomt tijdens je zwangerschap, hoe groter de kans is dat je een zoontje krijgt. Van de vrouwen die tijdens hun zwangerschap negen kilo aankomen krijgt 49 procent een jongen, als ze 18 kilo aankomen is er 52,5 procent kans en kom je misschien zelfs 25 kilo aan dan is de kans maar liefst 54 procent dat je een jongen krijgt.

Geslacht baby

Volgende de arts is het niet exact te zeggen waarom de kans groter is dat je zwanger bent van een jongen, dan van een meisje als je meer aankomt tijdens je zwangerschap. Navar denkt wel dat het iets te maken heeft met de hogere metabole waarden van de mannelijke embryo’s en foetussen, waardoor ze dus meer calorieën nodig hebben om zich succesvol te kunnen ontwikkelen.

Geslachtsbepalende echo

Dit is natuurlijk wel puur een kansberekening, dus je zult het nooit 100 procent zeker weten wat het geslacht wordt op basis van gewichtstoename. Je zult toch echt geduld moeten hebben tot je baby geboren is, dan pas weet je 100 procent zeker of het een meisje of jongen is. Als je het toch eerder wil weten en niet meer kunt wachten tot de geboorte, dan kun je altijd een geslachtsbepalende echo laten doen. Hiermee kunnen ze duidelijk zien wat het geslacht van je baby zal worden.

 

Bron: babygaga.com