Op deze zes manieren kun je zonder echo zien of het een jongen of meisje wordt

07.12.2022 13:13

Ben je zwanger? Dan wil je waarschijnlijk wel weten of het een jongen of een meisje wordt. Volgens onderzoekers kun je op zes manieren al vroeg ontdekken welk geslacht het wordt zonder behulp van een echo. Hoe fijn is dat?

Dit zijn de zes manieren waardoor je weet of je een jongetje of meisje krijgt:

1. Je borsten worden voller

Iets wat mogelijk kan wijzen of het geslacht van je baby is door te kijken naar je borsten. Dit heeft een Pools onderzoek aangetoond. Je borsten zouden groter zijn bij een jongetje dan wanneer je een meisje verwacht.

2. Erfelijk bepaald

Door te kijken naar de familie van de vader zou je wellicht kunnen weten wat het geslacht wordt. De kans op een zoon of dochter is erfelijk als je de onderzoekers van de universiteit van Newcastle moet geloven. Er zijn ruim negenhonderd familiestambomen geanalyseerd en toen kwamen ze tot de conclusie dat je kans op een zoon of dochter genetisch is bepaald. Wanneer een man meer zonen dan dochters gekregen heeft, dan hebben zijn zonen vaak jongens. Een man met meer zussen heeft dan automatisch meer kans op dochters.

3. Plek van je placenta

Om te weten waar je placenta ligt is stiekem wel een echofoto nodig, maar daaruit kun je ook het geslacht voorspellen vanaf zes weken. Echoscopist Saad Ramzi Ismail deed onderzoek en zegt dat de plek van je placenta aangeeft of het een jongetje of meisje wordt. Het zou volgens hem bij vrouwen voor 97% kloppen.

4. Chinese conceptiekalender

De Chinese conceptiekalender heeft te maken met de bakerpraatjes die het geslacht van je baby zou kunnen voorspellen. Er zijn dan ook onderzoekers die beweren dat de kalender het bij 90% van de gevallen juist heeft als het gaat om het geslacht. Toch kan je eigenlijk ook gewoon het spelletje kop of munt spelen om te kijken wat het geslacht wordt. Dit omdat de kalender even vaak wel als niet werkt. Of je het nou kunt vertrouwen of toch niet vinden de vrouwen het toch juist leuk om te testen.

5. De vorm van je navel

De Australische verloskundige Jess McLeod heeft een bijzondere theorie gevonden, zij beweert namelijk dat je het geslacht van je baby kunt zien aan de hand van de navel bij zwangere vrouwen. Bij een jongen vormt de navel samen met twee denkbeeldige ogen een vrolijk gezicht. Bij een meisje lijkt het meer op een ernstig gezicht, volgens McLeod.

6. De hartslag van je baby

Het is altijd een bijzonder moment als je bij de verloskundige komt en het hartje hoort kloppen van je baby. Volgens onderzoekers kun je hierdoor weten wat je gaat krijgen. Bij een meisje is de hartslag 140 slagen per minuut of hoger, bij een jongen is de hartslag lager dan 140 slagen per minuut.

 

Bron: PubMed

In samenwerking met Mama Magazine