Dit is de grootste fout die ouders maken bij het geven van flesvoeding

29.08.2022 13:06

Geef je je baby flesvoeding? Dan is het aan te raden om goed te letten op dat je geen grote fout maakt. Want dit overkomt veel ouders.

Het speelt namelijk rond de tijd dat je kind overgaat op opvolgmelk.

Hoeveel drinkt je kind nog

Het eerste half jaar krijgt je baby zuigelingenvoeding. Als je kind 6 maanden oud is, krijgt hij geleidelijk aan een andere voedingsbehoefte en dan kun je overstappen op opvolgmelk. Opvolgmelk bevat namelijk ijzer voor weerstand en vitamine D voor sterke botten. Maar, let op: als je kind nog veel melk drinkt en dus nog weinig hapjes aan groenten en fruit of brood binnenkrijgt, is het anders. Als je baby meer dan 700 ml drinkt is het verstandig om nog even door te gaan met de volledige zuigelingenvoeding, anders krijgt je baby een te hoge dosis vitaminen en mineralen binnen. Hou je dus niet vast aan dat half jaar maar kijk naar je baby: het verschilt per individu wanneer je kind er klaar voor is om door te stromen naar de opvolgmelk.

In principe is het slim om hetzelfde merk opvolgmelk te kopen als de eerste flesvoeding dat je hebt gekocht, maar het hoeft niet. Er zit bijna geen verschil tussen dure en goedkopere flesvoeding.

Als je baby 1 jaar oud is mag je overstappen op gewone melk. De smaak van volle melk komt het meest in de buurt van opvolgmelk, maar halfvolle melk mag natuurlijk ook. Je kunt het ook in stappen doen: eerst over op volle melk en na een maand over op halfvolle melk. Als je baby bovenin de curve zit, kun je beter halfvolle melk aanbieden. Je kunt altijd het consultatiebureau om advies vragen omdat zij kunnen zien hoe je kind groeit.

Bron: Wij