Een saaie relatie is beter: stellen die zich vervelen blijven langer samen

26.07.2022 13:21

Hoe saaier je liefdesleven met je geliefde is, hoe beter. Dat klinkt wat tegenstrijdig misschien, maar niets is minder waar. Saaie stellen blijven langer samen.

Wie zich verveelt met de ander en maar weinig actiefs onderneemt, doet het goed.

Volgens schrijver Mark Manson is de sleutel tot een succesvol liefdesleven namelijk niet zoveel. Gewoon, het simpele burgerlijke leven. Boodschapjes halen, appen over de kinderen die je moet ophalen en een beetje seksen in het weekend als er tijd voor is. Je vooral niet te veel zorgen maken en de drang hebben om van alles te zien en te doen.

Gaap

Volgens Manson gaat het in een relatie niet om de spannende weekendjes weg, de hippe borrels of festival weekenden. Dat zijn momenten, die vind je vaak altijd wel leuk, met wie je ook bent. Als jullie echt bij elkaar passen, dan hebben jullie het ook gewoon leuk samen op de bank, met de kinderen die lekker liggen te slapen. Je bent gewoon jezelf bij de ander en je hoeft niet altijd maar weer iets knaps en hips te ondernemen. Soms is gewoon juist heel lekker. Soms ben je juist het gelukkigst zonder opsmuk, met een knot op je hoofd en verder niet te veel gedoe.

Als het aan de wetenschapper ligt, moet saai dus het nieuwe hip worden. Je maakt minder ruzie als je meer thuis bent, niemand is te snel dronken of niemand flirt met een ander. Je komt in minder prikkels terecht waar je over kunt kibbelen samen. Dus doe vooral zo min mogelijk deze zomer. Je partner zal er blij mee zijn.

Bron: Good Housekeeping