Dit is de slechtse dag van het jaar om jarig te zijn, volgens onderzoek

14.12.2022 08:57

Ben je toevallig jarig op 16 december? Dan heb je helaas pech. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit de slechtste dag is om jarig te zijn. Arme jij!

Dit resultaat komt van De Britse bloemenwinkel Interflora. Maar wat is er dan precies aan de hand met deze dag? Om te beginnen het weer, want het is negen van de tien keer koud en grijs buiten. Maar naast dat is iedereen enorm druk. Iedereen maakt zich klaar voor de feestdagen die eraan komen. De kerstborrels zijn ze aan het organiseren, ze hebben een verlaat sinterklaasfeestjes en ze hebben allerlei andere afspraken voor in de kerstvakantie. Enorm druk allemaal en dan moet jouw verjaardag er ook nog eens tussen geplant worden, dramatisch.

Slechte dag om jarig te zijn

Zo’n 31 procent van de mensen die zijn ondervraagd geeft aan dat er weinig mensen langskomen op hun verjaardag op 16 december. Maar naast dat kan er nog een andere ergernis en irritatie ontstaan. Je verjaardagscadeautjes zijn vaak ingepakt met kerstpapier. Niet iedereen zit hier op te wachten.

Verschrikkelijk

Nina Verberne, de coördinator van libelle.nl, kan hierover meepraten. Ook zij is op 16 december jarig en baalt daar af en toe flink van: “Elk jaar probeer ik mijn verjaardag te vieren, maar het is een verschrikkelijke puzzel. De helft van mijn vrienden kan niet komen omdat ze een kerstborrel hebben of nog een verlaat sinterklaasfeestje.”

Andere pechvogels

Toch geldt dit niet alleen voor de mensen die jarig zijn op 16 december. Want 15 procent van alle mensen die jarig zijn in de decembermaand is niet blij met hun verjaardag. Verder geldt dit ook voor de maanden november en januari, deze maanden zijn ook niet geliefd. 11 procent van de mensen die jarig zijn in november is daar niet blij mee, maar 15 procent van de mensen die jarig zijn in januari hebben hetzelfde gevoel en zijn er ook niet blij mee.

Beste dag om jarig te zijn

Wat is dan de beste dag om jarig te zijn? Dat is op 28 juli. Volgens onderzoek is dit de leukste datum om jarig te zijn, maar waarom dan? De kans op mooi weer is dan enorm groot, de salarissen zijn bij veel mensen net binnen en verder hebben veel mensen het rustig in deze periode. Als je graag dure cadeaus wilt voor je verjaardag, dan kun je het best je verjaardag vieren in augustus. Het blijkt dus dat deze geluksvogels duurdere cadeaus krijgen dan in de andere maanden.

 

Bron: libelle.nl