Dit is de reden waarom je beter wél met sokken aan kunt slapen

17.01.2023 14:49

Misschien vind je het niet fijn of onhygiënisch om met sokken aan te slapen, maar er is een bepaalde reden waarom het juist zo goed is. Het zal een groot voordeel geven als je met sokken aan slaapt, vooral met koude nachten.

Je zou namelijk sneller in slaap vallen als je met sokken aan slaapt.

Signaal naar de hersenen

Er zijn mensen die het heerlijk vinden om met sokken aan te slapen en er optimaal van genieten, maar er zijn ook mensen die er niet aan willen denken om met hele warme voeten in bed te moeten liggen. En tot slot heb je ook de twijfelaars die met sokken aan hun met in kruipen, maar ze vervolgens weer na vijftien minuten weer uit doen. Maar wat is dan eigenlijk het best? Er is één belangrijke reden waarom je zou moeten slapen met sokken aan.

Uit onderzoek blijkt dat je sneller in slaapt valt als je met je sokken aan slaapt. Koude voeten kunnen een belangrijke reden zijn dat je wakker blijft liggen in je bed. Volgens onderzoek zorgt het slapen met sokken ervoor dat er een signaal wordt gestuurd naar je hersenen dat het tijd is om te gaan slapen. Dit komt omdat je bloedvezels worden geopend in je handen en voeten, hierdoor gaat je lichaam opwarmen om je lichaam voor te breiden op het slapen.

Zachte sokken helpen

Je bent van nature alert als je het koud hebt, hierdoor ben je ook minder slaperig en wanneer je het warmer hebt dan zou je automatisch slaperiger worden. Dat is ook de belangrijke reden waarom warmere voeten er voor zorgen dat je veel beter in slaapt valt. Maar het ligt ook aan het soort sokken waar je mee slaapt. Als je sokken hebt van een zachte stof, zoals merinowol of kasjmier, dan zijn die het meest geschikt om warmere voeten te krijgen en daardoor beter in slaap te vallen. Toch moet je er wel op letten dan je sokken niet te strak zitten, want dat is juist weer niet goed voor je bloedcirculatie.

Het dragen van sokken is uiteraard niet de oplossing als je te maken hebt met serieuze slaapproblemen. Maar over het algemeen zorgen warme voeten er dus wel degelijk voor dat je makkelijker en sneller in slaapt valt dan wanneer je zonder sokken met koude voeten in je bed ligt.

Bron: RTL Nieuws