De naam van je kind verwarren met die van je hond is volkomen normaal

23.12.2022 11:31

Zodra je moeder bent geworden is je leven soms een complete chaos. Telkens die volle wasmanden, het huis weer een zooi, je kind dat huilt en aandacht van je vraagt… En natuurlijk elke dag weer koken om een lekkere maaltijd op tafel te krijgen. Conclusie: je hoofd is vol.

Het is daarom ook volkomen normaal dat je een beetje in de war raakt van al die hectiek in het gezinsleven.

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat het heel normaal is dat je als moeder de namen van je kinderen kan verwarren met die van je hond. Dus ongeveer zoiets als dit: ‘Charlie, zet je je televisie zo even uit?’. Of: ‘Charlie, ga je even aan de slag met school?’. Het is een cognitieve vergissing die iedereen wel eens zal maken en dat is totaal niet erg. Het komt door de sociale kring waar de kinderen en de hond in zitten.

Namen verwarren

Het is dus meer dan logisch dat de namen van het gezin wel eens met elkaar vergist worden. Toch blijkt het alleen niet zo te zijn met de namen van katten. De onderzoeker David Rubin zegt het volgende: “Ons onderzoek lijkt bewijs aan te voeren voor de bijzondere relatie tussen mensen en honden. Ook is het zo dat honden sterker reageren op hun naam dan katten, dus die namen worden meer gebruikt. Misschien is dat wel de reden dat de naam van de hond deel gaat uitmaken van het beeld dat mensen van hun familie hebben.”

Vaak is het zo dat de namen worden verwisseld als de namen veel op elkaar lijken, maar dit is ook onderling het geval tussen broertjes en zusjes. Als kinderen veel op elkaar lijken qua uiterlijk, wat bij tweelingen zo is, dan speelt dat desalniettemin géén rol.

Bron: libelle.nl