Belgische chauffeur vergeet kleuter hele dag in schoolbus

25.10.2022 08:50

Kind vergeten in de schoolbus? Het klinkt bijna te gek voor woorden. In België is dit een kleuter overkomen. Alle kinderen werden voor school afgezet in de ochtend. Maar het meisje heeft een dag opsloten gezeten in de bus, omdat de chauffeur niet door had dat ze er nog in zat.

Pas eind van de middag heeft de chauffeur opgemerkt dat het meisje van vier jaar nog in de bus zat. “Ze zei ook tegen de chauffeur dat ze nog naar school moest”, vertelt burgermeester Liefooghe van Alveringem tegen de VRT.

Huilende kleuter

Een uitzonderlijke situatie en een wake-up call, zo noemt de burgemeester in België het. Het vreemde was dat de juf op school het kind niet miste. Er was ook niemand in de klas die door had dat het meisje verdwenen was. De ouders hebben geen klacht ingediend tegen de chauffeur, omdat ze merkten hoe ongelukkig en verdrietig hij er van was. De man is er kapot van.

“De chauffeur zelf is een echte kindervriend en hij vindt het vreselijk wat er is gebeurd. Hij is ook dezelfde avond nog huilend bij de ouders op bezoek geweest. De ouders verwijten hem niks. Ze vinden het vooral vervelend dat het voorval per ongeluk gebeurd is.”

Het meisje heeft niets over gehouden aan haar zeven uur eenzaamheid in de bus. “Het belangrijkste is dat alles goed gaat met het kind”, zegt de burgemeester. “De volgende dag zei ze zelfs nog tegen de chauffeur dat hij haar nu wel naar school moest brengen.”

Bron: nos.nl