Baby’s per ongeluk verwisseld en aan verkeerde moeder meegegeven: na 3 jaar fout ontdekt

22.09.2022 12:29

Catarina en Melissa werden als baby’s een kwartier na elkaar geboren, in 1998 in een ziekenhuis in Italië. Maar een menselijke fout veranderde hun leven drastisch.

De twee meisjes werden per ongeluk verwisseld en aan de verkeerde ouders meegegeven. De moeders gaven in het ziekenhuis al aan dat de baby’s kleding droegen die ze niet herkenden en die zij niet zelf hadden uitgezocht voor hun kindjes, maar de verpleegsters waren er heilig van overtuigd dat alleen de pakjes waren verwisseld en niet de baby’s zelf. Zo kort na de geboorte geloof je dat natuurlijk ook en je gaat er nooit vanuit dat de baby die in je armen ligt niet van jou is. Toch was het zo.

Drie jaar lang een ander thuis

Tot hun derde jaar werden ze opgevoed in het verkeerde gezin. Tot hun moeders de fout ontdekten op het schoolplein. De moeder van Melissa zag dat juist Catarina heel erg leek op haar andere twee oudere dochters. En niet Melissa. Ze vertrouwde het niet. Vijftien dagen later bleek uit een DNA-test dat inderdaad niet Melissa, maar Caterina haar dochter is. Een grote klap voor beide families: je kind van wie je heel veel houdt, blijkt biologisch gezien niet je kind te zijn.

Wat de families toen deden, is heel mooi. De twee families werden één familie, brachten veel tijd samen door en vierden samen verjaardagen. Ze lieten de meisjes als zussen met elkaar spelen, maar ze wisselden wel van gezin. Ze delen hun vakanties en weekenden met elkaar en zijn juist een groot gezin geworden, in plaats van dat ze gescheiden van elkaar leven en de meisjes hun ‘oude’ gezin nooit meer zouden zien. “We zijn een fenomeen. We hebben acht grootouders, twee vaders en twee moeders”, zei een van de meiden daarover.

Bron: rtlnieuws.nl