Baargoud is inmiddels gewoon: 38% van de vrouwen krijgt een cadeau na het persen

27.10.2021 10:02

Een ‘push present’, zoals ze dat zo mooi zeggen in het Engels. Ofwel: baargoud. Je verdient toch een cadeau nadat je een kilo of 3.5 uit je buik hebt gekregen?

Baargoud wordt steeds populairder in Nederland én in alle andere landen in de wereld. Je krijgt iets moois van je partner na je harde zwoegen. Een bevalling is een hele prestatie, waarom zou daar geen mooi cadeau tegenover staan? Inmiddels krijgt 38% van de vrouwen een cadeau na het persen.

Ik wil wel iets, schat

En dat is nog minder dan het aantal vrouwen dat wel zo’n cadeau zou willen: want meer dan de helft van de vrouwen vindt dat ze het heeft verdiend na een bevalling. Een mooie ketting met de eerste letter van de naam van je kind? Een ring? Een dure tas? Eigenlijk best fijn als je iets heel moois krijgt wat je altijd doet denken aan de geboorte van je kind, toch? Toch vindt nog steeds 40% van de vrouwen het complete onzin: zij vinden dat het krijgen van een baby al een cadeau genoeg is, en dat een sieraad of iets anders daar niet aan bijdraagt. De meningen zijn dus verdeeld, hoewel wel steeds meer vrouwen een baarcadeau krijgen.

Lees ook
Maxine heeft 5 kinderen en is dan plotseling zwanger van een vierling

You did it

Waar je partner rekening mee moet houden? Eigenlijk gewoon met vragen wat je graag zou willen hebben. En dan is er nog timing. Veel mensen geven er de voorkeur aan om het cadeau in het ziekenhuis te geven, wanneer de nieuwe mama herstellende is van de bevalling.

Sommige mensen geven het cadeau liever vóór de geboorte van de baby (voordat ze aan die slapeloze nachten beginnen), terwijl anderen wachten tot ze thuis zijn uit het ziekenhuis en zich gaan settelen met de baby. Wat je ook besluit aan baargoud of niet, dit wordt zeker een onvergetelijk moment voor jullie allebei. De geboorte van een baby is namelijk ook de geboorte van een moeder, en een perscadeau kan een attente manier zijn om alles wat een vrouw doorstaat te erkennen. En om je er altijd aan te herinneren that you did it.