Maxine heeft 5 kinderen en is dan plotseling zwanger van een vierling

25.10.2021 13:26

Als je niet makkelijk kinderen kunt krijgen, zijn er gelukkig genoeg andere opties. Zoals een baby adopteren. Dat wilde moeder Maxine graag, niet wetende dat ze uiteindelijk tóch nog zwanger zou worden. En hoe.

Want deze moeder leerde dat ze zwanger was van een vierling weken nadat ze 4 kinderen had geadopteerd.

Adoptie

Ze gingen in recordtijd van een koppel naar een gezin van 11 personen. Ouders Maxine en Jake Young uit Pennsylvania wilden altijd al kinderen, maar worstelden met vruchtbaarheidsproblemen, toen ze besloten pleegouders te worden. Ze kregen de oproep voor een noodopvangplaats voor drie kinderen in 2017.

De kinderen waren jong, net 4, 2 en 11 maanden oud. Een maand later kreeg het stel opnieuw een telefoontje. Hun pleegkinderen hadden een zusje gekregen en ze haalden haar op uit het ziekenhuis. Ze hoorde bij haar oudere broers en zussen.

Een paar maanden later hoorde Maxine plotseling dat IVF eindelijk had gewerkt – en ze was zwanger na jaren van proberen. Ze werd weer moeder, van kind nummer 5.

Lees ook
Arts doorbreekt taboe: ‘Ik vind niet dat borstvoeding áltijd de beste keuze is’

Vierling onderweg

“Het was chaos”, vertelt ze aan WFMZ. “We zijn in minder dan een jaar van nul naar vijf gegaan.”

In 2019 werden de kinderen die ze opvoedden officieel van hen via adoptie, en een paar maanden later ontdekte Maxine dat ze weer zwanger was… maar deze keer kreeg ze er geen. Ze verwachtte nog vier baby’s.

“Ik dacht niet eens dat ik zwanger kon worden zonder IVF [in-vitrofertilisatie] of IUI [intra-uteriene inseminatie], wat we met onze zoon hadden te maken. Ik herinner me dat ik [Jake] sms’te en dacht: ‘Oh mijn God’. Het zijn er meer dan 1.’

De vier zijn geboren op 31 juli en hun ouders bereiden zich nog altijd voor om hen te helpen bij de overgang van het ziekenhuis naar hun huis met hun broers en zussen. “Gelukkig doen ze het allemaal heel goed, en we zijn erg dankbaar,” zei Maxine.

Bron: WFMZ