Dit zijn de 10 leukste cadeaus om te geven als een kind 5 jaar wordt

02.03.2023 12:30

Wordt jouw kind binnenkort 5 jaar? Dan wil je weer een leuk en passend cadeau geven. Kinderen van 5 jaar leren graag, willen nieuwe dingen ontdekken, en gaan er graag op uit. Ze zijn net een jaartje begonnen met school waar ze al van alles hebben geleerd.

Wat ga jij je kind van 5 geven?

Dit zijn de 10 leukste cadeaus om te geven als een kind 5 jaar wordt:

1. Dierenalfabet poster

Dit is leuk, want je kan het ophangen in je kamer voor een beetje sfeer. Je leert doormiddel van deze poster het alfabet kennen. Handig toch?

2. Stoepkrijt

Op school hebben ze al leren tekenen met stoepkrijt. Dit is dus tof om te geven aan je kind. Ze kunnen hun creativiteit en fantasie erin kwijt.

3. Kindercamera

Je kind leren fotograferen op deze leeftijd? Waarom ook niet? Je kunt samen het bos in, naar het strand, de kinderboerderij, de natuur verkennen, noem het allemaal maar op. Je kan hier de mooiste foto’s maken samen met je kind samen.

4. Spelletjes voor vijfjarige

Er zijn heel veel spelletjes voor kinderen van vijf jaar. Denk maar eens aan het spel: Wie is het? Of een leuk dobbelspel. Er is genoeg keuze.

5. Schrijfset

Op de leeftijd van vijf jaar heb je al een beetje leren schrijven op school. Maar het is fijner om je schrijfkunsten nog meer uit te breiden en er nog beter in te worden. Met deze set leer je schrijven op een leuke en gemotiveerde manier.

6. Kindersjoelbak

Sjoelen is altijd al leuk om te doen, maar dit heb je dus ook voor kinderen. Het is een origineel cadeau waar je kind enorm veel plezier mee gaat beleven.

7. Step

Een step daar worden kinderen altijd blij van, ze leren dan balanceren en manoeuvreren. Het is een leuk cadeau om te geven en je kind zal er misschien zelfs mee naar school gaan.

8. Kinderrugzak

Een leuke nieuwe rugzak voor school of een logeerpartijen. Op school dan heb je dit nodig van je drinkfles en broodtrommel. Je hebt veel leuke soorten en patronen. Je kan hem natuurlijk ook gebruiken als je gaat logeren.

9. Legpuzzel

Als je vijf jaar bent geworden zou je al moeten kunnen puzzelen, dit leer je op de basisschool. Je hebt puzzels met 50 tot 100 stukjes, dit is ideaal voor die leeftijd. Van dino’s, tot Paw Patrol, tot Disney, er zijn veel soorten puzzels die je kunt geven.

10. Verkleedkleren

Elk kind is dol op verkleedkleren, want ze bevinden zich dan in hun eigen fantasiewereld. Een leuk politiepak, een superheld, of een leuke prinses.

Bron: kindcadeautips.nl