Dit zijn de 10 leukste cadeaus om te geven als een kind 1 jaar wordt

13.10.2022 11:13

Wordt jouw kind binnenkort 1 jaar? Dan is het misschien lastig wat je hem of haar moet geven. Wat is nou geschikt voor een kind van 1 jaar? Wat vinden ze leuk om te krijgen? 

Vanaf 1 jaar gaat het leven van je kind veranderen en gaat er een wereld voor ze open. Ze beginnen dan ook met leren lopen en alles gaat stapje voor stapje vooruit.

Dit zijn de 10 leukste cadeaus om te geven als je kind 1 jaar wordt:

1. Knuffel of pop

Een leuke knuffelbeer of een pop is altijd iets waar je kind blij mee gaat zijn. De knuffel moet wel gemaakt zijn van veilige materialen, sommige hebben daar zelfs een speciaal keurmerk voor. De pop moet van stof zijn en een hoofdje hebben van rubber. Dit is veilig voor je kind en er kan ook niks gebeuren als er op gesabbeld wordt. Met beide kan je kind lekker knuffelen en spelen.

2. Loopwagen

Een loopwagen is leuk, maar ook meteen handig voor je kind. Want op deze leeftijd gaat je kind leren lopen en kan die loopwagen enorm goed van pas komen. Je kan je kind hiermee stimuleren om te lopen op een leuke manier. Ze kunnen zelfs hun andere speelgoed erin doen en meenemen als ze gaan lopen. Wanneer je kindje nog niet wilt lopen kan dit cadeau er goed bij helpen.

3. Koffertje

Een leuke koffer is ook altijd goed om te geven. Wanneer je kind wilt logeren bij opa en oma kunnen alle spullen erin gedaan worden. Je hebt ze met diertjes erop en allemaal andere designs. Superleuk toch?

4. Vormensorteerder

Tegenwoordig heb je ook voor kinderen een vormensorteerder. Het is een vierkant blok met vormen erin die je in het juiste vak moet plaatsen. Je kind leert op deze manier kleuren en vormen kennen en dat is goed voor de ontwikkeling. Ook zal je kind hierdoor zijn of haar ruimtelijk inzicht vergroten en problemen makkelijker kunnen oplossen.

5. Ballenbak

Een ballenbak is te leuk voor kleintjes. Lekker erin duiken en elke bal is weer even prachtig. Let wel: het vaak wat opruimwerk.

6. Hobbelpaard

Een groot houten hobbelpaard van bijvoorbeeld een dier is toch leuk om te geven? Het is niet alleen leuk om op te zitten, maar het is ook meteen een leuke opvulling voor in de kamer. Het is een leuke toevoeging als decoratie. Volgens mij wordt elk kind wel blij van een hobbelpaard.

7. Trekdier

Een trekdier is ook een idee om te geven als cadeau en helpt ook weer bij het leren lopen. Je kind loopt en houdt het touwtje vast. Het motiveert om te wandelen op een leuke manier. Verder kan je er natuurlijk ook gewoon mee spelen binnen in huis of lekker in de tuin.

8. Wobbel balansbord

Een Wobbel balansbord is speelgoed waar je kind helemaal los op kan gaan. Je leert er mee balanceren, schommelen, wiegen, kruipen en je kunt je fantasie erop losgooien. Het kind zal hiermee evenwicht krijgen en zich prima vermaken. Ze kunnen er daarna altijd nog op zitten en relaxen.

9. Loopauto

Misschien is je kind rond 1 jaar nog net te jong hiervoor, maar vanaf 1,5 jaar vinden kinderen het zeker leuk om op het autootje te gaan zitten.

10. Klimrek

Hoe leuk is het als je kind kan gaan klimmen en klauteren? Dan is een klimrek het juiste en perfecte cadeau om te geven. Je zet het in je tuin en je kind zal zich uren vermaken. Je gaat hier ook voor langere tijd plezier van hebben, dus het kan jaren mee. Beweging is ook nog eens belangrijk voor een kind. Beter cadeau kan toch niet?

Genoeg leuke cadeaus die je kunt geven aan je kind. Voor welk cadeau ga jij?

Bron: leukmetkids.nl