Ambulancemedewerkster naar fataal ongeluk van eigen dochter: ‘Herkende haar niet’

26.11.2022 09:50

Een Canadese ambulancemedewerkster genaamd Jayme Erickson werd vorige week opgeroepen voor een ernstig auto-ongeluk op de snelweg. Het tienermeisje die betrokken was bij het verkeersongeval was zo ernstig gewond geraakt dat je haar niet meer kon herkennen. Erickson verzorgde het meisje een half uur lang. Uiteindelijk is ze overleden in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Het 17-jarige slachtoffer bleek achteraf haar eigen dochter te zijn.

Het ongeluk vond vorige week plaats op de snelweg bij een glad stuk in de Canadese provincie Alberta, schrijft The Guardian. Jayme Erickson en haar collega werden met spoed opgeroepen en kwamen als eerst aan op de plaats van het verkeersongeval.

Bekneld in de auto

Een half uur lang is Erickson bezig geweest om het meisje te bevrijden uit het voertuig. Ze bleef bij het slachtoffer totdat de helikopter was aangekomen om haar naar het ziekenhuis van Calgary te brengen. De tiener was compleet onherkenbaar. In het ziekenhuis is ze overleden, omdat de verwondingen zo ernstig bleken te zijn. Er was geen overlevingskans en daarom werd het meisje van de beademing gehaald.

“Mijn dienst zat erop en ik ging naar huis”, schrijft Erickson. Daar belden enkele minuten later politieagenten aan. “Ze vertelden me dat mijn dochter een ongeluk had gehad. De ernstig gewonde patiënt die ik zojuist had behandeld, was mijn eigen vlees en bloed. Haar verwondingen waren zo gruwelijk dat ik haar niet eens had herkend.”

“Ik ben kapot. Ik mis een stuk van mij. Ik moet de scherven oprapen en er wordt van mezelf verwacht dat ik doorga”, zei Erickson tegen media in haar woonplaats Airdrie.

Ongeval

“Het ernstig verwondde meisje dat ik op de plek van het ongeval zag, bleek mijn eigen dochter te zijn. Mijn enige kind. Mijn mini-ik. Mijn dochter, Montana”, schreef Erickson na het ongeluk aan haar familie en vrienden.

Tijdens de mediabijeenkomst brak Ericksons collega Richard Reed. Hij reed met haar naar de plek van het ongeval, meerdere keren barst hij in tranen uit. In de passagiersstoel zat Montana het meisje, terwijl een vriendin reed nadat ze een wandeling had gemaakt met een hond. De bestuurster raakte de controle kwijt over het stuur en botste tegen iemand anders op. Zelf kon de bestuurster uit het voertuig komen, maar Montana is bekneld geraakt.

Orgaandonor

“Als ouder en hulpverlener kan ik zeggen dat dit erger is dan wat voor nachtmerrie je ook kan bedenken”, zei Reed.

Erickson liet weten dat haar dochter orgaandonor was. Twee van haar organen waren levensreddend voor anderen. “Zo zou zij dit gewild hebben”, zei de ambulancemedewerkster. “We zijn trots op haar en gaan haar heel, heel erg missen.”

 

Bron: rtlnieuws.nl