Stel krijgt tweeling uit embryo’s die 30 jaar geleden zijn ingevroren

22.11.2022 15:44

Bijzonder babynieuws: er is een tweeling in Amerika geboren. De twee kinderen heten Lydia en Timothy Ridgeway, en ze zijn wereldnieuws. Ze werden geboren uit bijna 30 jaar oude embryo’s. 

De embryo’s waren 200 graden onder nul, in een rietje, met vloeibare stikstof. Maar na bijna een decennia zijn ze toch echt geboren. Op 22 april 1992 werden de embryo’s door een anoniem echtpaar ingevroren, dit schrijft CNN. De embryo’s werden niet gebruikt door het biologisch ouderlijke stel, dus het werd gedoneerd aan het National Embryo Donation Center in Knoxville. Ze hoopten ze dat een andere echtpaar ze zou kunnen gebruiken. En dat gebeurde.

Al vier kinderen

De embryo’s kwamen uiteindelijk terecht bij het stel Rachel en Philip. Dit stel had al vier kinderen en die zijn allemaal een andere leeftijd. Deze kinderen zijn 8, 6, 3, en één van bijna 2 jaar oud. Deze vier kinderen waren op een natuurlijke manier verwerkt.  Rachel en Philip zijn beide strenggelovig, ze zien het opbouwen van hun gezin als ‘een roeping’. Philip zegt tegen CNN: “We hebben altijd gedacht dat we zoveel kinderen zouden hebben als God ons wil geven. Toen we hoorden over adoptie van embryo’s, wilden we dat ook doen.”

Een ‘embryo-adoptie’

Een adoptie omtrent embryo’s ligt in Amerika heel erg gevoelig. Deze term ‘embryo-adoptie’ wordt vooral gebruikt in gelovige gemeenschappen met conservatieve neigingen. Het National Embryo Donation Center is dus ook een christelijke organisatie. De ouders die in Amerika een embryo willen ontvangen doormiddel van adoptie, hebben een zogeheten ‘familiebeoordeling’ nodig. Maar om in aanmerking te komen is er meer nodig dan dat, het stel moet bestaat uit een ‘genetische man’ en een ‘genetische vrouw’ die minimaal drie jaar zijn getrouwd. “We wilden de embryo’s die al het langst aan het wachten waren”, zegt Philip. En Rachel noemt het een kwestie van ‘Gods plannen’.

Gezonde baby’s

De tweeling is gelukkig gezond ter wereld gebracht, ondanks dat ze bijna 30 jaar ingevroren zaten. Volgens moeder Rachel waren het ‘flinke baby’s’. Heel bijzonder dat dit kan gebeuren, maar het is niet helemaal uniek. Dit omdat er al eerder embryo’s zijn geboren in Amerika genaamd Molly en Emma, zij waren 27 en 24 jaar ingevroren.

Bron: rtlnieuws.nl