Deze baby wordt 27 jaar later geboren dankzij een ingevroren embryo

20.02.2022 13:03

Een bijzonder moment in de wereld van de fertiliteitstrajecten: je kunt ervoor kiezen om je eicellen en zaadcellen in te vriezen. Om wat voor reden dan ook. En daar jaren later een baby van maken, dat is voor velen een droom.

Die droom werd deze ouders werkelijkheid: na 27 jaar werd hun ingevroren embryo een echte baby. Dit nieuwsbericht gaat al jaren viral vanwege het unieke verhaal.

Record

Molly is misschien nog maar minder dan een maand oud, maar ze heeft al geschiedenis geschreven. Met een gewicht van 6 pond, was Molly, die op 26 oktober werd geboren bij haar ouders Tina en Ben Gibson, meer dan 27 jaar een embryo. Ze was een ingevroren embryo voordat ze op 10 februari werd overgebracht naar de baarmoeder van haar moeder. De tijd die het embryo doorbracht in ingevroren bewaring zette het nieuwe bekende record voor het langst ingevroren embryo ooit ter wereld gekomen, volgens onderzoekers.

Biologisch gezien zijn Tina en Ben niet de ouders van Molly. Tina en Ben gebruikten een proces genaamd embryo-adoptie, waarmee hoopvolle ouders met een kinderwens gedoneerde embryo’s kunnen ontvangen, vertelden ze woensdag aan NBC News. Molly is de tweede succesvolle embryo-adoptie van het paar bij het National Embryo Donation Center; dochter Emma is in 2017 geboren uit een 24-jarig oude embryo. De embryo’s zijn dus al die tijd bewaard gebleven voor een stel als deze: alsof het zo heeft moeten zijn. Molly en Emma zijn biologisch gezien 100% zussen: ze zijn van dezelfde donors.

Mooiste optie

“Ik was zo bang om mijn hart open te stellen voor het potentieel van een zwangerschap”, zei Tina. “Ik was zo bang dat het niet zou werken. En dan zou het gewoon weer van me worden weggerukt.” Ze zei ook dat haar ervaring haar meer dankbaar maakte voor haar twee gezonde kinderen. De kinderarts: “Embryo-adoptie is een fantastische optie voor zoveel paren,” zei Kennan. “Het is een uitzonderlijk succesvolle en zeer kosteneffectieve optie, en het is soms echt de enige optie voor koppels waarbij de moeder daadwerkelijk een zwangerschap en de geboorte van een kind kan meemaken.”

Bron: NBC News