Als thuisblijfmoeders betaald zouden krijgen, zou het salaris 174.000 euro per jaar zijn

04.05.2022 09:04

Als je al het werk dat je doet optelt als je als moeder fulltime thuisblijft, dan zou daar theoretisch gezien een salaris van 174.000 euro per jaar tegenover moeten staan.

Maar ja, je doet het allemaal gratis hè.

Gratis en voor niets

En natuurlijk doe je dat met liefde voor je kinderen. Maar het verzorgen en het opvoeden van kinderen is soms ook gewoon hard werken. En als je daar betaald voor zou krijgen, dan zou je zo ongeveer net zoveel verdienen als een CEO van een groot bedrijf. Gemiddeld ‘werken’ thuisblijfmoeders 106 uren per week: de was doen, het huishouden bijhouden, de kinderen aankleden, verzorgen, eten geven, eten koken, alles opruimen, kinderen in bad doen, kinderen naar bed brengen en ga zo maar door. Als moeder weet je het wel: je doet nooit een dag niets. En aan het eind van de dag denk je wel eens: wat heb ik nou precies gedaan vandaag? Maar toch gaan alle dagen snel voorbij: je bent als moeder constant druk en bezig. Het is al heel wat als je 2 minuten stilzit.

Lees ook
Volgens experts zou je pas 1 jaar na je bevalling weer aan het werk moeten gaan

De meest tijdrovende taken volgens Insure.com zijn koken (14 uur per week), autorijden (9 uur), kinderopvang (40 uur) en die “diverse” taken die optellen tot 40 extra uren. En ach, weet je? De echte beloning van het moederschap is om je kinderen te zien groeien, leren en lachen – ervaringen die van onschatbare waarde zijn. Toch is het fijn om dat bedrag van 174.000 euro per jaar te onthouden op die dagen dat het lijkt alsof je “niets” hebt gedaan. Want je doet heel veel. Meer dan een CEO van een groot bedrijf, misschien wel. En liefde van je kinderen en natte kwijlkussen als ‘salaris’ ervoor terugkrijgen, daar doe je het toch allemaal voor?

Bron: Motherly