5 redenen waarom tantes heel belangrijk zijn voor je kind

25.10.2022 09:30

Tantes, onze zussen en schoonzussen – we kunnen niet zonder ze. Kinderen zijn er dol op als hun tante komt oppassen. Ze hebben een belangrijke rol in het leven van het kind, misschien wel belangrijker dan je denkt. 

Er zijn een aantal redenen waarom kinderen zo dol zijn op tantes. Naast het oppassen hebben ze ook een belangrijke rol in het leven van kinderen als het gaat om de ontwikkeling. Elke kind heeft dan ook wel zijn of haar favoriete tante.

Dit zijn de redenen waarom tantes zo belangrijk zijn voor je kind:

1. Leuke oppas

Naast de standaard oppas of opa en oma, kan een tante ook gezellig en leuk zijn als oppas. Iemand die vertrouwd voelt en je kent haar al, dus dat is het fijne eraan. Of dat ene koekje of snoepje die je extra krijgt, of toch net wat meer aandacht dan van de moeder. Het is altijd leuk en gezellig met tantes.

2. Je gaat er overal mee naartoe

Tantes willen graag ondernemen met kinderen. Een lekker dagje naar het bos, de kinderboerderij, dierentuin, speeltuin of naar de bios. De leukste dingen doe je met je tante, want ze willen er een leuke en onvergetelijke dag van maken. Met opa en oma zal je dit minder snel doen, dan met je tante. Daarom hebben kinderen soms liever hun tante als oppas.

3. Luisterend oor

Moeders kunnen goed luisteren, maar tantes kunnen dat ook heel goed. Je kent haar dus het voelt dan ook vertrouwd om dingen te delen met je tante. Ze zal je goed advies geven en niet vertellen wat je moet doen. Er is onderzoek gedaan door de Australische kinderpsycholoog Steve Biddulph. Hieruit blijkt dat vooral meisjes naar hun tante gaan voor een gesprekje en dan advies vragen. Moeders zijn vaak emotioneel in sommige situaties en beschermen dan heel erg. Dit is niet altijd wat je wilt als kind. Daarom kan je met je tante wat makkelijker praten over die ene jongen die je misschien wel leuk vindt in je klas.

4. Aandacht

Niemand geeft meer aandacht aan kinderen dan tantes. Je dag is zo voorbij als je tante bij je kind komt oppassen. Ze maakt de hele dag vrij om leuke en gezellige dingen te doen. Ze wilt het de kinderen naar de zin maken en pakt daarom graag groots uit. Wanneer je met je tante bent zal je nul aandacht tekort komen, want dit geeft ze graag.

5. Liefde

Moeders houden enorm veel van hun kinderen, maar tantes houden net zoveel van die kinderen als de moeder zelf. Ze geeft liefde en alle steun die een kind nodig heeft. Je kind kan een hele goede band opbouwen met de tante, omdat tantes altijd klaar staan voor iedereen. Soms kan een tante ook voelen als een tweede moeder.

Bron: oudersvannu.nl