Zo maak je de lekkerste tiramisu die je wél mag in je zwangerschap

15.11.2022 09:28

Niemand kan nee zeggen tegen een overheerlijke tiramisu. Als je straks aan het kerstdiner zit is er een grote kans dat het geserveerd wordt aan tafel als dessert. Maar dit mag je natuurlijk niet eten in je zwangerschap, tenzij je de tiramisu anders bereid.

Lees dus maar snel verder voor een zwangerschapsproof-tiramisu-recept.

Tiramisu ingrediënten

Als je zwanger bent mag je geen tiramisu eten, dit komt door de rauwe eieren en de alcohol die er normaal gesproken in gaan. Maar je kunt ’t op een slimme manier vervangen. Hier de ingrediënten voor een heerlijke tiramisu die je wel mag eten tijdens je zwangerschap:

  • vocht uit 1 blikje kikkererwten, à 200 gr = ca 8 el
  • 4 tl suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 20 lange vingers
  • 100 ml sterke koffie of espresso, afgekoeld (kan ook eventueel decafé)
  • eventueel: 3 el alcoholvrije koffiesiroop met hazelnootsmaak
  • cacaopoeder, om te bestuiven
  • Voor het maken van de tiramisu heb je ook een handmixer, zeefje en vier glazen nodig.

Bereiding tiramisu

Dit is het stappenplan om de tiramisu te maken volgens het kookboek ‘Oh Baby’ van Denise Kortlever:

Stap 1

Klop het kikkererwtenvocht in een vetvrije kom tot pieken. Dat gaat het makkelijkst met een handmixer en duurt een paar minuten. Voeg dan de suiker toe en mix nog even tot de suiker is opgelost.

Stap 2

Klop de mascarpone in een andere kom goed los met de mixer en meng er de helft van het kikkererwtenschuim door met een lepel. Schep er dan snel de rest van het schuim door, om de luchtigheid te behouden.

Stap 3

Meng de koffie eventueel met de siroop. Doop 10 lange vingers een voor een in de koffie en leg ze in één laag in de glazen. Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over. Herhaal met de rest van de lange vingers, koffie en mascarpone.

Stap 4

Laat de tiramisu liefst twee uur opstijven in de koelkasten bestuif vlak voor het serveren met een laagje cacaopoeder.
Dit dessert is voor vier personen, maar voor de grote tiramisu liefhebbers zal het te weinig zijn. Je kunt het ook eventueel in een grote schaal serveren aan tafel. Het kost je maar twintig minuten de tijd om te bereiden en je laat het vervolgens twee uur afkoelen. Je kunt het ook beter maar meteen op eten, want dan is het lekkerder dan als je hem de volgende dag zou eten. Smullen maar!
Bron: francescakookt.nl