Vakantienamen: dít zijn de 10 populairste namen in Spanje

22.06.2023 16:16
populairste namen spanje

In de rubriek ‘Vakantienamen’ nemen we je mee in de top 10 populairste namen van drukbezochte Europese vakantiebestemmingen. Want we weten inmiddels: babynameninspiratie kun je overal vandaan halen, dus waarom niet uit je favoriete vakantieland? Daarom: de top 10 populairste namen in Spanje.

Och, Spanje – wie is er niet gek op? Het land van de tapas, sangria, siësta’s, zwoele zomeravonden en veel dansen. Maar ook het land waar ze hun kindjes behoorlijk knappe namen geven! Kijk maar eens naar deze 10 populairste namen in Spanje.

LEES OOK: Vakantiedagen opnemen: wanneer mag je werkgever weigeren?

Populairste namen in Spanje

Hoe populair een naam is varieert natuurlijk per jaar. Onderstaande lijst is gebaseerd op recente trends. Olé, daar gaan we!

1. Lucia – Lucia is afgeleid van het Latijnse woord “lux”, wat “licht” betekent. Het staat symbool voor helderheid en verlichting.

2. Hugo – Hugo is afgeleid van het Germaanse woord “hug”, wat “verstand” of “hart” betekent. Het wordt geassocieerd met intelligentie en wijsheid.

3. Martina – Martina is de vrouwelijke vorm van Martin, afgeleid van het Latijnse woord “Martinus”, wat “oorlogszuchtig” of “van Mars” betekent.

4. Mateo – Mateo is afgeleid van het Hebreeuwse woord “Mattityahu”, wat “geschenk van God” betekent.

5. Sofia – Sofia is afgeleid van het Griekse woord “sophia”, wat “wijsheid” betekent. Het wordt geassocieerd met intelligentie en helderheid van geest.

6. Pablo – Pablo is de Spaanse vorm van de naam Paulus, afgeleid van het Latijnse woord “Paulus”, wat “klein” of “bescheiden” betekent.

7. Maria – Maria is afgeleid van het Hebreeuwse woord “Miriam”, wat mogelijk “bitterheid” of “geliefd” betekent. Het is wereldwijd een populaire naam met religieuze betekenis, verwijzend naar de moeder van Jezus.

8. Daniel – Daniel is afgeleid van het Hebreeuwse woord “Daniyyel”, wat “God is mijn rechter” betekent. Wederom een naam met een religieuze betekenis, dus.

9. Valeria – Valeria is afgeleid van het Latijnse woord “valere”, wat “sterk” of “gezond” betekent. Het wordt geassocieerd met kracht en vitaliteit.

10. Alejandro – Alejandro is de Spaanse vorm van de naam Alexander, afgeleid van het Griekse woord “Alexandros”, wat “beschermer van de mensen” betekent.