Supermarkten waarschuwen voor glas in Bonbébé-hapjes: niet aan baby’s geven

21.07.2022 14:26

Een nieuwsbericht dat alle moeders van baby’s moeten weten: de potjes van het merk Bonbébé zouden gevaarlijk kunnen zijn. Het wordt aangeraden deze niet aan baby’s te geven.

Waarom? Er kan glas in zitten.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor babyvoeding van het merk Bonbébé. De toezichthouder roept ouders dringend op om het product niet aan jonge kinderen te geven: er kunnen mogelijk glasschilvers in de hapjes zitten.

Deze twee smaken

Let op: het gaat niet om alle potjes van dit merk, maar om 2 specifieke smaken. Door een productiefout kunnen er mogelijk glasschilvers zitten in de potjes ‘Bio menu pasta met tomaat en mozarrella’ (vanaf 8 maanden) en ‘Bio menu runderstoofpotje’ (vanaf 12 maanden).

De gezondheidswaarschuwing geldt specifiek voor potjes met houdbaarheidsdatum 7 april 2024 en streepjescode 8710624353261 (pasta) of 8710624353483 (runderstoofpotje). De babyvoeding wordt bij een groot aantal supermarkten verkocht: Boni, Boon’s Markt, Coop, Dekamarkt, Dirk, Hoogvliet, Jan Linders, MCD, Plus, Poiesz, Spar en Vomar.

Klanten die hun geld terug willen van de teruggeroepen babyvoeding kunnen de streepjescode ongefrankeerd opsturen naar Bonbébé, met daarbij hun naam, rekeningnummer en de winkel waar het product is gekocht. Ouders die vragen hebben kunnen telefonisch contact opnemen met Bonbébé via 0800 – 266 2323. Waarschuw ook vooral andere moeders die dit zo snel mogelijk moeten weten.

Bron: Hart van Nederland

In samenwerking met Mama Magazine